ISSN 2457 - 3973

Elev de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, premiat la conferinţa Bucharest Model NATO

Bucharest Model NATO este o conferiţă organizată de tineri la Palatul Parlamentului cu scopul de a simula întâlniri reale NATO.

Timp de 4 zile, elevi şi studenţi se întâlnesc la Palatul Parlamentului pentru a discuta probleme de actualitate în domeniul diplomaţiei din perspectiva statelor membre NATO, sub forma unor delegaţii, unde fiecare elev reprezenta câte o ţară, sub numele de delegat.

Elevul David Gheorghiu, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, împărtăşeşte experienţa la această conferinţă, atât de importantă pentru formarea diplomaţilor din viitor.

„A fost o experienţă specială. Locaţia, dar şi echipa de organizare m-au impresionat profund. În fiecare dimineaţă simţeam că nu intru în Palatul Parlamentului ca turist, ci chiar mergeam acolo pentru a face o schimbare. Fiecare comitet avea o temă, o problemă actuală, pentru care trebuia să recomandăm posibile rezolvări. În cazul nostru a fost vorba despre implicaţiile expansiunii Alianţei. Scopul dezbaterii era să producem o rezoluţie, de comun acord, care să ofere posibile modalităţi de a rezolva problema. După două zile de dezbateri intense, dar moderate cu success de către preşedinţii comitetului, am ajuns la un acord, iar ţara pe care o reprezentam eu, Republica Islanda, fost pusă în prim plan ca una dintre redactorii rezoluţiei. Deşi nu aveam experienţă, alţi delegaţi, în special delegata Greciei, m-au luat sub aripă şi mi-au arătat cum funcţionează sistemul. În mod cert mă voi întoarce la astfel de conferinţe şi mulţumesc BMNATO pentru experienţa oferită”, a declarat David Gheorghiu.

Articolul anterior

ALERTĂ Accident cu 5 maşini la Bălţăteşti, pe drumul naţional

Articolul următor

Prefectul Adrian Niţă a donat sânge pentru victimele războiului din Ucraina (video)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.