ISSN 2457 - 3973

Emilia Arcan: ”Copiii din Văleni trăiesc primitiv! Trebuie să existe o soluție pentru ei!”

Emilia Arcan, candidat al PSD Neamț la Senat, pe primul loc, a fost vineri în cartierele Speranța și Văleni 2 pentru a sta de vorbă cu oamenii. La finalul zilei, aceasta a postat pe pagina sa de socializare un mesaj trist.

Emilia Arcan a admis că este pentru prima dată când merge în aceste două cartiere în condițiile în care din punct de vedere politic nu a avut în responsabilitate municipiul Piatra Neamț iar ca președinte al Consiliului Județean nu a avut timp să ajungă aici.

Însă primul impact cu modul în care se trăiește aici a fost șocant.

”Vă scriu după încă o zi de campanie, dar una din care m-am întors cu un gust extrem de amar! A fost o zi cu o experiență la care nu m-am așteptat, care m-a îndurerat, care m-a pus pe gânduri!
Dragii mei, azi, alături de echipa mea, căreia îi mulțumesc din nou pentru că îmi este alături, am bătut la poarta celor din Speranța și de la Văleni. E un fel a spune „am bătut“, căci cel puțin la Văleni 2, numai porți n-am găsit! Am dat de niște suflete uitate de civilizație, care trăiesc printre niște pereți de metal! Nu vreau să compar viața lor cu a altor ființe, ca să nu nasc dispute și să fiu acuzată în vreun fel, dar, credeți-mă oameni buni, m-am înfiorat de ceea ce mi-a fost dat să văd! Sunt mamă, sunt soție, sunt fiică! Nu am puterea să mă pun în locul acelor mame care își cresc micuții în niște condiții greu de imaginat! Nu știu cum se simt ele, dacă le vizitează mamele la „casele“ lor! Sau ce concepție au asupra familiei, cum reușesc să trăiască într-o cutie de metal în care nu este sursă de încălzire, nu se aprinde becul, nu curge apa! Ce am văzut, nu pot reda prin cuvinte! Știam câte ceva despre problemele din Văleni, dar nu știam de problema autorităților, care de atâția ani nu au găsit o soluție pentru acele suflete! Unii dintre oamenii de acolo chiar nu au nici o vină că s-au născut la momentul nepotrivit și trăiesc într-un oraș lipsit de perspectivă pentru ei!
Știu, sunt mulți certați cu legea, cu bunul simț, sunt rău-intenționați, dar trebuie să aibă și ei loc pe acest pământ! Izolarea la care sunt supuși, discriminarea, acestea sunt motive pentru care trăiesc în „sălbăticie“ și comit fapte antisociale. Azi am uitat că am fost în campanie electorală! Azi doar am ascultat povești triste de viață și singură îmi dau o temă de gândire! Încotro cu ei?arcan-valeni2
Nu există „nu se poate“! Trebuie să existe o soluție… Acei oameni au contat până acum din patru în patru ani, la alegeri… Dorința mea e să nu mai ascundem mizeria Pietrei Neamț sub preș! Nu știu în acest moment, dar alături de oamenii care îmi sunt alături, voi reuși să fac curățenie și să nu mai avem nimic de acoperit de ochii lumii în frumosul oraș „Perla Moldovei“! Şi nu le promit încă o casă, ajutoare sociale, anulări de taxe şi impozite! Soluţia stă în cei care se gândesc să rezolve o problemă definitiv şi nu doar pentru reuşita în alegeri, aşa cum a fost până acum! Cred în viitorul lor şi într-o şansă, măcar copiilor care trăiesc primitiv!”, a spus Emilia Arcan pe pagina sa de socializare. 

Emilia Arcan este pe prima poziție la Senat și va ajunge indiscutabil parlamentar. Vom vedea de câteva ori se va reîntoarce doamna Emilia Arcan în aceste zone, în cei 4 ani de mandat, sau dacă aerul fin care se respiră în Parlament va face uitate aceste povești triste dar adevărate. Și, cel mai important, care sunt soluțiile pentru acești oameni care trăiesc ca în epoca primitivă.arcan-valeni3

Articolul anterior

ALERTĂ!!! Drumul între Girov şi Ştefan cel Mare este blocat de TIR-uri care au derapat!

Articolul următor

Ioan Munteanu a găsit soluția ca legea supermarketurilor să poată fi aplicată

3 Commentarii

  • Speranța? În primul rând nu am văzut-o prin zonă, iar în al doilea rând… aș dori ca Speranța să nu mai fie considerat un pol al sărăciei din oraș, un cartier în care dacă intri, ieși cu picioarele înainte. Am scăpat de 90% dintre gipsy, cartierul este animat de copii (cel puțin în zona blocurilor ANL) și fiecare își vede de treaba lui de zi cu zi. M-am săturat ca atunci când îi zic cuiva că stau în Speranța să fiu considerat un paria, un asistat social, o lepră ce stă pe banii contribuabililor. Nu, avem studii superioare, lucrăm, avem copii la școli și grădinițe, etc. Probleme sunt în fiecare cartier din oraș, dar Speranța este monitorizat mai intens datorită renumelui. Personal, sunt deranjant de eticheta pe care suntem nevoiți să o purtăm. Probabil de asta o să mă mut din cartier, nu vreau ca ai mei copii să fie marginalizați și evitați de colegii de la școală, știind cât de răi pot fi copii, inconștient. Aici trebuie să lucrați, la creșterea nivelului social al zonei! Cartierul Speranța inițial s-a dorit un cartier construit pentru tineri. Nu e nimeni vinovat că a fost populat masiv cu stăncuțe!

  • Vrajeala politica,cautati doar cazurile care dau rau la televizor sau la ziar,dar vati intrebat de ce stau acolo in asa conditii si daca esti in siguranta cand mergi pe strada din cauza lor?Noi astia care muncim zi de zi nu avem drepturi de la primarie si nici favoruri da r ei putorile orasului au drepturi peste tot

  • Totul este o vrajeala am vazut in fotografie facuta la valeni 2 camatari care se dădeau vai de capu lor naveti voi bani astia care ati facut reportajul asta cit au ei dar asa le place sa traiasca in mizerie sint niste putori numai de stricat si de furat sint in stare..Nui mai plingeti atît au avut case 4 pina acum si au stricat tot parca zici ca pe unde au trecut ei au venit virtejurile de la americani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.