NewsAllert :

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

UDMR n-are organizație în Neamț, dar are candidați la parlamentare! Levente și Zoltan vor să vă reprezinte!

Petreceri ilegale întrerupte de polițiștii din Neamț! Din seara aceasta intră în vigoare noi restricții!

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

  • 26 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Emilia Arcan (PRO România): Nu avem timp de pierdut…

Județul Neamț a rămas în urma Iașului și Bacăului, din punct de vedere al produsului intern brut pe cap de locuitor, pentru că autoritățile au ratat toate șansele de dezvoltare locale avute la dispoziție în ultimii ani.

Deși am avut acces la fondurile guvernamentale și europene, n-am reușit să atragem banii pentru investițiile absolut necesare pentru creșterea economică a județului nostru, afirmă Emilia Arcan, senator Pro România și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.

Potrivit datelor oficiale, în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor, în regiunea Nord-Est, Neamțul se află în spatele județelor Iași și Bacău cu o valoare de 6.951 de euro / pe cap de locuitor, în creștere de la 6.187 de euro în 2018.
,,Este un loc nemeritat având în vedere potențialul geografic, logistic și uman al județului nostru. Este un exemplu relevant că autoritățile care au condus Neamțul în ultimii ani n-au reușit să-și facă treaba așa cum trebuie’’, a mai spus Arcan.

Potrivit acesteia, Neamțul are nevoie de o echipă de profesioniști în administrație locală, atragere de fonduri europene, experți în business și dezvoltare regională.
,,Nu avem timp de pierdut. O spun și voi continua să spun acest lucru, pentru că este cel mai important. Nu avem timp de pierdut, de stat și așteptat cu mâna întinsă la București, de așteptat ca cineva să investească la noi în județ, să deschidă fabrici, afaceri, să angajeze oameni. Nu avem timp de pierdut în dispute politice, în atacuri. A venit momentul să schimbăm modul în care se administrează acest județ. Neamțul trebuie să fie o oază de oportunitate pentru investitori, un exemplu la nivel național privind modul în care se construiesc proiectele europene, mai ales că România va avea la dispoziție peste 80 de miliarde de euro pentru dezvoltare în următorii ani’’, a mai spus candidatul la președinția Consiliului Județean.

Emilia Arcan spune că a dezvoltat deja un plan de relansare economică a județului, cu ajutorul experților pe care i-a cooptat în echipa sa pentru Consiliul Județean.
,,Avem o strategiei cu trei ținte, pe termen scurt, mediu și lung. Primul obiectiv este să stabilizăm și să creștem resursele bugetare pentru 2021 prin susținerea capitalului nemțean. Le vom oferi oamenilor de afaceri tot sprijinul pentru a-și dezvolta business-urile într-un mediu predictibil, pentru a putea plăti taxele și impozitele din care ne construim bugetul. Vrem să atragem mai mulți bani la buget, pentru a avea resursele necesare, inclusiv din fonduri UE, pentru a reface școlile, pentru a investi în infrastructura sanitară, pentru a-i ajuta pe bătrâni și pe cei defavorizați. Celelalte două obictive vizează focusarea pe investiții cu dezvoltare pe orizontală, în infrastructura rutieră și feroviară, în turism și servicii. Fără să creștem nivelul investițiilor nu avem nicio șansă să creștem din punct de vedere economic, nu vom avea cum să stimulăm creșterea salariilor în Neamț’’, a mai spus Emilia Arcan.
,,Dacă în ultimii ani construcțiile au fost motorul dezvoltării regionale, avem de gând să ne focusăm, pe termen mediu și lung pe stimularea investițiilor în agricultură, unde avem o scădere de 4,9% la nivelul regiunii Nord Est, și pe turism, unde declinul este de peste 3%. Împreună cu experții din echipa mea, am construit strategii concrete de dezvoltare în agricultură și turism, adevărate planuri de business care vor eficientiza resursele și vor exploata oportunitățile de finanțare. Avem o zonă bogată în resurse, terenuri mănoase, obiective turistice pe care alții nu le au și care, promovate puternic la nivel național și internațional, prin toate mijloacele necesare, inclusiv prin social media, vor genera un plus semnificativ. De pandemie vom scăpa până la urmă. Trebuie să ne pregătim pentru perioada de efervescență investițională și turistică post-pandemie. Nu avem timp de pierdut’’, a mai spus Arcan.

Articolul anterior

Premierul Orban, în Neamț: ”Eu, dacă aș fi nemțean, aș fi jignit să mă conducă unul ca Arsene!”

Articolul următor

Fetiță accidentată pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț! Șoferul a intrat apoi pe contrasens!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *