ISSN 2457 - 3973

Emilia Arcan (senator): ”Îți mulțumesc, ție, femeie de la țară, pentru că exiști! Ești esența poporului român!”

Comuna Tașca a fost sâmbătă, 21 octombrie 2017, gazda primei ediții a unei manifestări dedicată femeii din mediul rural.

Emilia Arcan, senator PSD Neamț, a fost inițiatoarea și sufletul acestui eveniment intitulat simplu dar sugestiv ”Ziua femeii de la țară”. I-au fost alături doamnele din organizația de femei a PSD Neamț, primăriția comunei Tașca – Daniela Ursache, directorul Centrului de Cultură și Arte ”Carmen Saculare” – Carmen Nastasă precum și directorul Casei Corpului Didactic – Florentina Moise.

În cadrul manifestărilor au fost momente folclorice dar a fost organizat și un târg de produse tradiționale de pe tot teritoriul județului Neamț. Peste 300 de doamne îmbrăcate în costume tradiționale au venit, câțiva kilometri, pe jos până la locul de desfășurare a evenimentului.

”Am trăit bucuria unei zile împlinite, alaturi de doamnele social democrate din județul Neamț, am avut o zi superbă, în care ne-am sărbătorit mamele, bunicile, le-am sărbătorit pe femeile de la țară, am promovat portul popular, produsele traditionale romanesti, cantecul si dansul! Și unde putea fi sărbătorită femeia de la țară mai bine decât într-o zonă unde primul gospodar al comunei este tot o femeie! Așa că, am mers toate in com. Tașca, pentru că doamna primar Daniela Ursache s-a oferit să ne fie gazdă pentru această sărbătoare! Mulțumesc, dragă doamna primar Daniela Ursache, ție și echipei tale, pentru tot efortul depus ca să avem o zi minunată! Mulțumesc colegelor mele din Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate Neamț, pentru că mi-au fost alături si tuturor celor care ne-au onorat cu prezența! Și mulțumesc ție, femeie de la țară, pentru că exiști, pentru că în vâltoarea vremurilor pe care le trăim, reușești să rămâi model pentru toți cei din jur! Te vom serba an de an, pentru că ești esența poporului român”, a declarat senatorul Emilia Arcan, președinte al organizației de femei a PSD Neamț și vicepreședintă la nivel național.

”Veșnicia s-a nascut la sat – asa spunea Lucian Blaga. Azi orice gănd a fost mai încet si mai sigur, azi răsăritul soarelui a fost mai frumos, azi palmele ce le-am strâns mi-au amintit de bunica mea, azi pământul de sub tălpi m-au adus mai aproape de Dumnezeu. Azi, cu onoare și cu cinste am sarbatorit femeia de la țară”, a spus Florentina Moise, președinta organizației de femei a PSD Piatra-Neamț.

Articolul anterior

Taxele și impozitele locale din Piatra-Neamț ar putea ramane nemodificate anul viitor

Articolul următor

Piatra-Neamț: Programări și on-line pentru cererile de eliberare a actului de identitate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *