ISSN 2457 - 3973

Ești victimă a traficului de persoane? Ai drepturi!

Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii (EUCPN) și Statele Membre ale Uniunii Europene lansează astăzi, 17 octombrie 2019, campania europeană de prevenire a traficului de persoaneEŞTI VICTIMĂ A TRAFICULUI DE PERSOANE? AI DREPTURI!”.

Campania este lansată cu prilejul Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane –18 Octombrie, prin transmiterea simultană a unor comunicate de presă de către statele implicate, inclusiv prin social-media.

România este parte a acestei campanii alături de Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia şi Spania.

La nivel naţional, campania este implementată de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie – Biroul România.

Întrucât traficul de persoane este o infracţiune transfrontalieră, ţările europene, prin EUCPN şi EUROPOL, şi-au unit forţele pentru a lansa această iniţiativă.

Campania îşi propune să avertizeze persoanele aflate în situaţie de risc cu privire la faptul că ar putea fi sau deveni victime ale traficului şi să le informeze unde pot găsi ajutor, protecţie şi informaţii.

În egală măsură, campania informează victimele că au drepturi la nivelul întregii UE, pe care le pot solicita în fiecare stat membru: asistenţă şi sprijin, protecţie, compensaţii financiare, drepturi privind munca, perioadă de reflecţie şi drepturi de şedere şi reintegrare.

În vederea derulării componentei outdoor, locurile de diseminare a mesajului campaniei sunt atât spaţiile publice în care se află grupul-ţintă precum: aeroporturi, gări, auto-gări, mijloace de transport (autobuze, autocare etc.), staţii, benzinării, burse de locuri de muncă sau alte oficii de recrutare a forţei de muncă, cât şi zonele clasice: şcoli, licee, universităţi, centre de plasament, precum şi în mass-media şi social-media.

 

Materialele de campanie (afiş, spot etc.): https://fil.email/yG9VYFGN

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional. 

Articolul anterior

Klaus Iohannis promovează educația, sănătatea și bunăstarea economică

Articolul următor

O rulotă a luat foc în mers la Bălțătești

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *