ISSN 2457 - 3973

Explozie într-un apartament din Piatra-Neamț! Un bărbat orbit de furie a golit mai multe butelii de gaz! Un copil a fost rănit!

Un individ în vârstă de 39 ani a provocat, miercuri, o explozie urmată de un incendiu în apartamentul său de pe strada Grigore Ureche din municipiul Piatra-Neamț.

Bărbatul  – care își dispută cu fosta soție tutela copilului în vârstă de 7 ani – nu a ținut cont de faptul că fiul său se află în apartament și a golit 3 butelii de gaz, amenințând că va da foc la casă.

Fosta soție a acestuia a anunțat la 112 situația iar la fața locului au venit polițiștii și luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Neamț.

”În momentul în care luptătorii SAS au pătruns în incinta imobilului celui în cauză, s-ar fi produs o explozie, urmată de izbucnirea unui incendiu. Incendiul izbucnit a fost localizat și lichidat de pompieri. Minorul a fost scos din imobil de un polițist, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. În acest moment, persoana bănuită de comiterea faptei se afla în custodia polițiștilor. Cercetarea la fața locului este în desfășurare, fiind informat și Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț. Din cercetările preliminare efectuate a reieșit că, pe fondul unui litigiu cu fosta soție privind încredințarea minorului, bărbatul ar fi recurs la acest gest”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, agentul Georgiana Moșu.

Pompierii au stins incendiul iar reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții au evaluat urmările exploziei, concluzionând că locatarii se pot întoarce în imobil.

”Incendiul s-a produs ca urmare a unei acumulări de gaze (de la butelii) într-un apartament situat la primul etaj dintr-un bloc de locuințe din strada Grigore Ureche. Toți locatarii din bloc au fost evacuați. În urma incendiului au rezultat două victime: un minor de 7 ani și un bărbat de 39 de ani. Minorul a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la UPU Piatra-Neamț.  Bărbatul a primit îngrijiri medicale de la un echipaj de la SAJ”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, sublocotenentul Irina Popa.

Individul care a provocat incendiul va fi acuzat de mai multe infracțiuni, cea mai gravă fiind cea de tentativă de omor după ce a încercat să se sinucidă împreună cu copilul său.

Dacă nu va înfunda pușcăria, sigur va ajunge într-un centru pentru persoane cu probleme psihice, dacă se va constata că nu avea discernământ.

Articolul anterior

PATTERN- prima premieră a anului 2021, a patra din stagiunea Teatrului Tineretului

Articolul următor

2020 – an de foc pentru pompierii din Neamț! Au fost 453 incendii soldate cu 23 de morți! Cei mai mulți, la Spitalul Județean!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *