ISSN 2457 - 3973

Explozie la stația hidro Stejaru! O persoană a fost rănită.

Vineri (22 martie), în jurul orei 18,00, s-a înregistrat un șoc in SEN (Sistemul Energetic Național) ca urmare a unei defecțiuni la un intreruptor de 110 KV, aferent unui grup din stația Stejaru.

Urmare a acestui eveniment, au rămas nealimentate la rețeaua electrică stațiile Dodeni, Cariera, Ciment și Poiana Teiului. Pentru câteva secunde s-a înregistrat o pană de curent și în Piatra-Neamț, urmare a decuplării transformatorului din zona Sărata.

După efectuarea manevrelor necesare, la ora 18.43 toți consumatorii aferenti stațiilor Dodeni, Cariera si Poiana Teiului au fost realimentați cu energie electrică.

„La ora 18:09 pompierii au fost înștiințați despre producerea unei explozii la Hidrocentrala Stejaru. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD TIM). În urma evenimentului, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat de 40 de ani, conștient, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la SJU Piatra-Neamț”, a declarat prefectul Adrian Vasile Niță.

Stația Stejaru este în operarea și gestiunea Hidroelectrica SA.

Articolul anterior

Noi locuri de parcare înființate de Primăria Piatra-Neamț

Articolul următor

O fetiţă şi mama ei, accidentate pe o trecere de pieton din Roman

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular