ISSN 2457 - 3973

Femeie din Bacău, preluată de elicopterul SMURD de pe vârful Toaca

O femeie din Bacău, în vârstă de 42 ani, a fost preluată de elicopterul SMURD de pe vârful Toaca, din masivul Ceahlău, după ce a început să acuze dureri abdominale puternice.

Existând indicii că ar putea fi vorba de probleme cardiace, ceea ce implică intervenție medicală de urgență, salvamontiștii nemțeni au solicitat intervenția elicopterului SMURD de la Iași.

Salvatorii montani au transportat victima pe UT 2000 spre heliportul de lângă Vârful Lespezi iar elicopterul SMURD a decolat de pe aeroportul din Iași și în aproximativ 40 de minute a ajuns.

„Totul a decurs cu o perfecțiune desăvârșită. Interventia a durat maxim 120 de minute de la momentul decolarii de pe aeroportul din Iași. Foarte probabil in cazul unui transport terestru in acest timp, abia daca am fi coborat victima cateva sute de metri diferenta de nivel. Transportul pe distanta de aproximativ un kilometru intre locul de unde am preluat cazul si pana la heliport trece printr-o zona stancoasa, apoi urca printr-un culoar de jneapan greu de patruns. Desi se aflau in vacanta, doi salvatori montani din Arges au sarit imediat in ajutorul echipei si asta a facut ca suferinta victimei pe transport sa fie mai de scurta durata. Le multumim pentru acest gest care dovedeste inca o data ca suntem o mare familie condusa de unica stare de spirit ce guverneaza salvarea montana din România”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

Articolul anterior

Patru persoane, căzute cu căruța într-o râpă în Neamț

Articolul următor

Un șofer beat, care a comis un accident, a fost reținut de polițiști

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.