NewsAllert :

Senatorul Emilia Arcan, candidatul PRO România la președinția Consiliului Județean Neamț!?

Copii cu copii: 74 de minore din Neamț au devenit mame anul acesta!

Șoc în PSD Neamț! Emilia Arcan a demisionat din PSD Neamț!

Grupul de Inițiativă în Turism din Piatra-Neamț – acțiuni pentru promovarea serviciilor turistice

Candidatura lui Răzvan Cuc încinge spiritele în PSD Neamț! Și varianta ”Daniela Soroceanu” face implozie în partid!

Județul Neamț se apropie de pragul psihologic de 1.000 cazuri de COVID

Parlamentul a aprobat data alegerilor locale: 27 septembrie! Iată calendarul premergător votării!

Președintele Mugur Cozmanciuc anunță deblocarea lucrărilor pe drumul Bicaz – Poiana Largului! ”Astăzi s-a semnat contractul!”

Investiții pentru optimizarea infrastructurii de transport și creșterea calității vieții cetățenilor din Piatra-Neamț din fonduri europene

Trei autoturisme implicate într-un accident la Dulcești! Două persoane au rămas încarcerate!

Prefectul George Lazăr îl somează pe ministrul Sănătății să redeschidă urgent Spitalul Județean Neamț! PSD-ul din minister rezistă!

PSD Neamț își disprețuiește proprii membri! Candidat din Giurgiu la Primăria Piatra-Neamț!

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): “Lucrările pe DN15 Bicaz – Poiana Largului, gata până la sfârșitul lunii septembrie!”

Cristian Sauciuc – candidatul PMP la preşedinţia CJ Neamţ; Bogdan Gavrilescu – Primăria Piatra-Neamţ

  • 12 iulie 2020

ISSN 2457 - 3973

Femeile din PNL Neamț, susținute să candideze la locale de Alina Gorghiu și Vasile Blaga

În zilele de 27 și 28 iunie, la Durău s-a desfășurat Școala Politică a Femeilor Liberale. Prezenți la deschiderea școlii, co-președinții  PNL Alina Ghorghiu și Vasile Blaga au încurajat femeile liberale să candideze la alegerile locale. Cei doi co-președinți au făcut aprecieri privind situația politică a României, subliniind importanța continuării procesului de fuziune a PNL.
În deschiderea întâlnirii, Alina Gorghiu a declarat: „situaţia politică este serioasă şi are nevoie de soluţii pe care noi să le putem oferi românilor foarte repede; avem proiecte noi pe care trebuie să le ducem la bun sfârşit”. Cu privire la importanţa candidaturilor din rândul femeilor, Alina Gorghiu a evidențiat faptul că “o societate modernă nu poate exista fără femei puternice și implicate”. La rândul său, Vasile Blaga a făcut un îndemn la unitate: „partidul trebuie să fie rotund în acestă vară. Vă doresc să vă înţelegeţi cum ne înţelegem noi, eu şi cu doamna Gorghiu”. 
Tot un mesaj de unitate a transmis și co-președintele filialei județene Neamț, Mugur Cozmanciuc, subliniind că organizațiile trebuie să funcționeze fără sincope în vederea alegerilor locale de anul viitor. În acest sens, co-președintele PNL Neamț a precizat că deciziile din cadrul OFL, de la nivel județean, trebuie să preia modelul colaborare dintre el și Alexandru Drăgan, co-președinte al PNL Neamț. “Eu și domnul Drăgan funcționăm unitar. Orice decizie în PNL Neamț va fi luată după ce ne consultăm noi doi și împreună cu Biroul Politic Județean al partidului”, a ținut să precizeze Mugur Cozmanciuc.
La rândul lui, Alexandru Drăgan a subliniat același mesaj de unitate care trebuie transpus în realitate în cadrul filialei județene, mai ales în contextul în care vor veni alegerile locale, scrutin pe care PNL trebuie să-l câștige la nivel județean. “În  2016, PNL va câștiga alegerile la Neamț pentru că avem un potențial uriaș, pentru că electoratul din zona noastră este de centru-dreapta, noi vom face un program pentru fiecare localitate din județul Neamț”, a explicat co-președintele PNL Neamț.
Activităţile au debutat cu întrunirea Biroului Permanent Naţional al OFL, în cadrul căruia s-au discutat aspecte privitoare la sprijinirea femeilor liberale pentru a candida la alegerile locale. În acest sens, co-preşedinții OFL, Lucia Varga și Cristina Trăilă, au asigurat candidatele PNL că procesul de selecție pentru alegerile locale a demarat. De asemenea, au fost luate în discuție proiectele care se derulează în prezent în cadrul OFL, precum și propunerile de proiecte noi. Astfel au fost votate trei proiecte noi: „Viaţă fără violenţă”, „Patriotism şi tradiţie”, „Stop şpăgii în școli, spitale şi în administraţia publică”. O bună parte a dezbaterilor a fost dedicată politicilor în sprijinul familiilor din România, prevăzute în Programul de Guvernare al PNL. Lucia Varga a pus accentul pe faptul că „femeile liberale, prin profesionalism și dăruire, reprezintă resursa umană necesară punerii în practică a Programului de Guvernare al PNL, în special a politicilor în sprijinul familiilor din România”.
Tot în cadrul Biroului Permanent Naţional al OFL a fost validat Biroul Politic al OFL Neamţ, condus de președintele interimar, Mihaela Şoneriu.
Pe parcursul a două zile, cele peste 150 de participante din regiune nord-est prezente la Școala Politică a Femeilor Liberale au urmat cursuri de comunicare și au făcut planuri de acțiune în vederea implementării noilor proiecte propuse.
(G.A.)

Articolul anterior

Muzeul de Istorie găzduiește Salonul de Artă ”ARS AESOTHERICA” (foto-galerie)

Articolul următor

Cei 2 șoferi implicați în accidentul din Piatra-Neamț nu erau sub influența băuturilor alcoolice

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *