ISSN 2457 - 3973

Florentina Moise (preşedinta PSD Piatra-Neamţ): Aşteptam un răspuns de bun simţ de la primarul ales….

Preşedinta PSD Piatra-Neamţ, Florentina Luca-Moise, a surprins în şedinţa Consiliului Local atunci când a cerut o serie de lămuriri cu privire la statutul celor doi viceprimari suspendaţi din funcţie.
Cei doi – Marius Irimia şi Alin Lehăduş – ocupă funcţia de consilier onorific al primarului Andrei Carabelea.
Florentina Luca-Moise a solicitat lămuriri cu privire la existenţa posturilor în organigrama Primăriei Piatra-Neamţ precum şi a bazei legale prin care resursele financiare şi umane sunt puse la dispoziţia celor doi.
Răspunsul primit de Florentina Luca-Moise din partea primarului a nemulţumit-o pe aceasta.
“În ședința de astăzi a Consiliului Local Primăria Piatra Neamț am așteptat un răspuns de bun simț de la primarul ales, referitor la cei doi consilieri locali votați inițial viceprimari, apoi suspendați întrucât există suspiciunea că desemnarea lor în respectivele funcții s-a făcut cu încălcarea legii, dar care se autodeclară consilieri onorifici ai șefului administrației locale. Culmea, aceste posturi nu se regăsesc în organigrama instituției! Nu aș fi adresat întrebarea legată de statului celor doi, dacă nu li s-ar asigura condițiile specifice viceprimarilor: birouri, consumabile, birotică, acces la informații din instituție. Am vrut să știu de ce, dacă sunt suspendați din funcțiile de viceprimari, nu le este suspendată și activitatea în executivul local. Am solicitat să mi se pună la dispoziție, pentru a afla toți pietrenii, ce fișă a postului au cei doi consilieri locali, care le sunt atribuțiile și responsabilitățile, inclusiv cele referitoare la securitatea în muncă. Domnule primar, nu este corect să țineți pe lângă dumneavoastră doi consilieri locali, în condițiile în care ei aparțin legislativului, dar prin ceea ce fac zi de zi îi integrați în executiv! Domnilor consilieri locali, Irimia Marius și Lehaduș Alin vă impingeti singuri la limita incompatibilității ,iar imoralitatea este maximă! Nu e firesc să aveti acces la documente – unele dintre ele confidențiale și chiar clasificate .Nu aveți dreptul să faceți asta. Atitudinea dumneavoastră frizează bunul simț și vă arătați disprețul față de pietreni, oameni pe care eu îi respect și pentru drepturile cărora voi lupta până în ultima zi a mandatului de consilier local!”, a declarat preşedinta PSD Piatra-Neamţ, consilierul Florentina Luca-Moise.
Rămâne de văzut dacă primarul Andrei Carabelea va face o informare în scris asupra aspectelor sesizate de preşedinta PSD Piatra-Neamţ, mai ales că o parte dintre suspiciuni depăşesc graniţa legii.

Articolul anterior

Relația ta de cuplu își pierde spontaneitatea? Iată ce obiceiuri trebuie să eviți!

Articolul următor

Femeie accidentată pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *