ISSN 2457 - 3973

Florentina Moise (preşedinta PSD Piatra-Neamţ): „Învățământul românesc a ajuns experiment pentru actuala guvernare!”

Învățământul românesc a ajuns experiment pentru actuala guvernare – a declarat, miercuri, preşedinta organizaţiei PSD Piatra-Neamţ, prof. Florentina Moise.
Reacţia liderului social-democrat vine după ce ministrul Educaţiei a anunţat că toţi elevii vor intra în vacanţă pe întreg parcursul lunii aprilie.
„Privesc cu înfrigurare cum de pe o zi pe alta, cei care ar trebui să țină sus stindardul educației naționale, reușesc să îngenuncheze acest domeniu esențial pentru o națiune! Aseară, fără nicio reținere, ministru a anunțat că luna aprilie va fi toată o vacanță pentru învățământul românesc! Nu este cu putință să distrugi un domeniu prin care România a strălucit în lume! Actuala guvernare reușește să distrugă destinul țării, bătându-și joc de cei care reprezintă viitorul! Copiii noștri au nevoie de școală, de lecții, de colegi și profesori! Țara are nevoie de oameni educați”, a declarat preşedinta PSD Piatra-Neamţ, prof. Florentina Moise.

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat, marţi, că vacanţa de primăvară din acest an va fi prelungită, din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, elevii vor intra în vacanţă pe 2 aprilie şi vor reveni la şcoală pe 4 mai, după sărbătorile de Paşte.

Totodată, evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor avea loc în luna mai.

Semestrul al doilea se va încheia pe 2 iulie în loc de 18 iunie, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a şi a celor din învăţământul profesional şi tehnic, a declarat marţi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Elevii de clasa a VIII-a vor termina anul şcolar pe 25 iunie în loc de 11 iunie, elevii de clasa a XII-a vor finaliza cursurile semestrului al doilea pe 18 iunie în loc de 4 iunie iar cei din învăţământul profesional şi tehnic vor intra în vacanţa de vară pe 23 iulie în loc de 9 iulie

Articolul anterior

Omagiu adus profesoarei din Piatra-Neamţ care a murit la 36 ani, a doua zi după ce a născut o fetiţă

Articolul următor

9 localităţi din Neamţ – în SCENARIUL ROŞU! Iată situaţia din tot judeţul! (miercuri- 24 martie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular