ISSN 2457 - 3973

Florin Zaharia (USR PLUS Neamț): Educație adevărată pentru o viață mai bună.

Școală, educație, școală, educație. Șansa la o viață mai bună pentru tineri – și șansa ca ei să nu mai ia drumul străinătății – înseamnă condiții moderne de educație și oportunitățile școlare pentru toți copiii, mai ales în zonele rurale. Pentru Alianța USR PLUS și pentru mine, ca președinte al Consiliului Județean, educația e prioritatea numărul unu, adevărata cale pentru ca Neamțul nostru iubit să prospere.

La începutul anului, zeci de școli din Neamțului încă aveau toaletele în curte. De zeci de ani. Minunile sezonului de alegeri au ajuns până la Guvernul PNL, iar peneliștii au început să descopere și ei ce noi, Alianța USR PLUS, le spunem de cel puțin doi ani de zile: fiecare astfel de veceu improvizat e o amenințare pentru viața celor mici și un posibil focar de infecții. Nu doar pe timp de pandemie.

Politicienii cu state vechi, de-o mie de ani în funcție, au planuri cincinale: dacă nu scăpăm de ei, la următoarele alegeri ni se va promite încălzire în școli, iar alți patru ani, că se repară acoperișurile. Dragi nemțeni, mai credeți încă în vorbe goale? În mintea cea de pe urmă a unor înțepeniți în scaune? În elanuri de șantier care lovesc doar în ajun de alegeri?

Și eu, Florin Zaharia, sunt tată cu o fiică la școală. Toți colegii mei din județ știu ce înseamnă dusul la școală într-un loc așa cum e Neamțul, uitat de politicieni.

În multe din școlile noastre se degeră pe timp de iarnă – încălzirea se face cu sobe îmbătrânite. În la fel de multe, apa vine din puțuri și de obicei e mereu rece. Înainte de orice, noi vom asigura apă curentă, toalete de interior și clase încălzite în toate școlile din județ.

Pentru că și noi suntem părinți și ne angajăm să susținem părinții, elevii și comunitatea locală pentru ca fiecare copil să ajungă zilnic la școală și să capete o educația de care are nevoie – prin măsuri care merg de la încurajarea concretă a cadrelor didactice calificate de a veni și a rămâne în localitate la sprijinirea includerii cât mai multor școli în programul de masă caldă și organizarea de cursuri remediale, de recuperare, pentru copiii care au nevoie de ele.

Vrem un viitor prosper pentru oameni aici, la ei acasă, iar meseria e brățară de aur – vom investi în învățământul profesional și postliceal, pentru a le oferi cât mai multor tineri competențele pentru un loc de muncă bine plătit, iar investitorilor interesați, acces la potențiali angajați calificați. Ne vom implica și vom susține dezvoltarea la nivel județean a învățământului dual, în parteneriat cu companiile și antreprenorii interesați, răspunzând nevoilor concrete pentru meseriile secolului nostru.

Și pentru că nu vrem să lăsăm pe nimeni în urmă, vom colabora cu furnizorii de cursuri de formare și reconversie profesională pentru a dezvolta în Neamț centre axate pe introducerea în noi tehnologii, programare elementară și internetul lucrurilor, care să crească potențialul de dezvoltare a forței de muncă și modernizarea prin digitalizare.

Nu sunt promisiuni, sunt angajamente. Eu și colegii mei ne punem în slujba nemțenilor și ne vom lupta pentru o viață mai bună pentru ei toți.

Articolul anterior

Primarul Dragoș Chitic a fost demis de prefectul de Neamț

Articolul următor

Răzvan Cuc (candidat PSD PPU Primăria Piatra-Neamț): ”Joi voi prezenta proiectul centurii ocolitoare pentru Piatra-Neamț”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *