ISSN 2457 - 3973

Fonduri pentru școlile din județul Neamț, indiferent de culoarea politică a primarilor

46 de școli din județul Neamț au primit în anul 2020 finanțare de la Guvernul Orban pentru lucrări de modernizare, în special a grupurilor sanitare. În septembrie 2019, la începutul anului școlar, 58 de școli aveau toaletele în curte, iar modernizarea acestora a devenit, imediat, o prioritate pentru guvern.

Astfel, 32 de școli au primit fonduri pentru modernizare direct prin Hotărâre de Guvern, iar alte 9 unități școlare au beneficiat de decontarea lucrărilor de modernizare. În prezent, există alte unități de învățământ pentru care au fost alocate fonduri în vederea modernizării, dar primarii încă nu au început lucrările. Este vorba despre comunele  Ion Creangă, Podoleni și Borlești, la care se adaugă municipiul Piatra Neamț.

”Primarii nu mai acum nicio scuză dacă nu execută aceste lucrări și dacă elevii vor continua să meargă la toalete insalubre, neracordate la rețelele de apă și canalizare. Pe de altă parte, Guvernul Orban nu a ținut cont de culoarea politică a primarilor care conduc aceste localități și a alocat sumele necesare efectiv în funcție de nevoile școlilor. Pentru că PNL chiar pune în prim plan educația și face mai multe decât PSD, care doar a întocmit liste cu aceste școli, fără să facă nimic concret”, a declarat senatorul Eugen Țapu-Nazare.

Pentru restul școlilor, Inspectoratul Școlar Județean Neamț a solicitat finanțare.

Biroul de presă al PNL Neamț

Articolul anterior

Accident rutier cu victime în Piatra-Neamț

Articolul următor

Răzvan Cuc, candidatul la Primărie al Alianței pentru Piatra-Neamț, PSD-PPU: Vom face ordine în transportul public din Piatra-Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *