ISSN 2457 - 3973

FOTO-GALERIE Răniţi grav pe pârtia de la Durău. Nouă intervenţii ale salvamontiştilor.

Salvamontiştii nemţeni au avut un week-end aglomerat pe pârtia de la Durău.

Nouă persoane au fost rănite după ce s-au accidentat pe pârtia de schi.

„Zăpada, ce-i drept, artificială, a funcţionat ca un magnet pentru sute de turişti care au venit în Durău pentru practicarea sporturilor de iarnă. Din păcate, unii turişti nu înţeleg că viteza exagerată în coborâre şi faptul că plasele de protecţie nu-ţi garantează o siguranţă totală ele fiind instalate, la fel ca parapeţii de pe şosele, în scopul reducerii efectelor unui impact cu mediul exterior pistelor. Rezultatul a constat în 9 intervenţii – din care 5 grave (comoţie cerebrală, traumatism cranio-crebral, fractură deschisă, fractură cominutivă şi ruptura de ligamente încrucişate) care au fost predate serviciului SMURD şi Ambulanţă”, a declarat şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef.

Pe lângă intervenţiile de pe pârtiile de schi şi sanie, salvamontiştii au fost puşi în situaţia să înfrunte şi viscolul puternic care a distrus echipamentele de conunicaţii din Ceahlău.

„Salvatorii montani au asigurat permanenţa atât în Baza Dochia unde au avut de înfruntat o furtună a cărei intensitate a depăşit 130 km/h şi care a distrus echipamentul de comunicaţii care asigură derularea operaţiunilor noastre pe o rază de 100 km în jurul vârfului Toaca. În cursul zilei de ieri, o echipă operativă a reuşit să repoziţioneze echipamentele şi să restabilească legăturile radio”, a mai spus şeful Serviciului Salvamont.

Articolul anterior

Copil de doi ani, rănit într-un accident produs în Neamţ

Articolul următor

Caz şocant în Neamţ! Un bărbat şi-a bătut şi agresat sexual fiica de 8 ani!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.