ISSN 2457 - 3973

FOTO/VIDEO Pericol de explozie la Grinţieş! O cisternă cu xilen s-a răsturnat! Traficul rutier este blocat!

Este pericol de explozie pe DN 15, în localitatea Griniţieş, după ce o cisternă încarcată cu xilen s-a răsturnat, joi dimineaţă, într-o curbă.

Zece persoane din 7 gospodării au fost evacuate de pompieri iar o altă cisternă de la un operator economic a fost trimisă în zonă pentru a transvarda substanţa.

„În această dimineață,  prin apel la 112, a fost anunțat un accident rutier produs pe DN 15, în localitatea Grințieș. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Grințieș. În urma accidentului rutier s-a răsturnat o cisternă încărcată cu xilen.
Pompierii acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Au fost evacuate 10 persoane din  7 gospodării din apropierea producerii evenimentului. Un operator economic de profil din județ va asigura transvazarea substanței într-o altă cisternă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Traficul rutier în zonă este blocat pe ambele sensuri.

„În urma evenimentului nu au rezultat victime omenești. Circulația în zonă este blocată, traficul fiind dirijat de polițiștii rutieri pe rute ocolitoare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Rutele ocolitoare sunt:

  • pentru vehicule de mare tonaj – DN 17 B, spre Vatra Dornei
  • pentru vehicule de transport persoane – DN 12 C, spre Gheorgheni, prin Lacul Roșu

Articolul anterior

Panică la Spitalul Judeţean Neamţ. Fum în secţia Chirurgie.

Articolul următor

PNL Neamț: Facturile la curent electric și gaze calculate greșit vor fi refăcute. Debranșările, interzise!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular