ISSN 2457 - 3973

Gabriela Antipa (PNL Neamț): ”De frică, de jenă, femeile abuzate nu vorbesc! Trebuie să ne implicăm mai mult”

Organizaţia de femei a PNL Neamţ a organizat, vineri, un seminar pe tema combaterii violenţei împotriva femeilor la care au participat mai mulți lideri ai filialei județene. Evenimentul s-a desfăşurat pe 25 noiembrie, când se marchează Ziua Internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor.
Gabriela Antipa, candidat pe locul patru la Camera Deputaţilor a declarat că violența împotriva femeilor este un fenomen social care trebuie să capaciteze întreaga societate pentru a-l diminua.
„Este un fenomen extrem de des întâlnit în toată lumea, un fenomen pe care trebuie să îl conştientizăm în fiecare zi şi despre care trebuie să vorbim. Trebuie să încurajăm victimele acestor violenţe să vorbească despre aceste violenţe. De jenă, de frică, aceste victime nu vorbesc şi fenomenul rămâne printre noi, tăcut, şi nu reuşim să conştientizăm cât de multe femei sunt afectate de această violenţă de toate tipurile. PNL a fost preocupat de această violenţă împotriva femeilor şi nu numai, şi a abordat această problemă pe trei paliere: legislaţie, educaţie şi combaterea sărăciei. Legat de legislaţie, PNL a avut o iniţiativă legislativă şi a reuşit să obţină o victorie şi anume eliberarea ordinului de protecţie faţă de victimele abuzurilor în 72 de ore. Trebuie să pledăm pentru asta, poate prin sancţiuni din ce în ce mai grele poate reuşim să şi combatem fenomenul. De asemenea, dducaţia porneşte din familie şi dacă învăţăm de mici că discriminările şi violenţele nu trebuie să aibă loc, ne vom comporta la fel”, a mai spus Gabriela Antipa.

Aceasta este candidat al PNL Neamţ la Camera Deputaţilor pe poziţia a patra.

”Vreau să trag un semnal de alarmă că, din păcate, violența domestică nu este specifică celor care nu au studii superioare, ori medii, ori celor care au resurse financiare precare. Violența are legătura cu relațiile de putere dintre femei și bărbați. Mai poate apărea atunci când unele persoane sunt considerate mai puțin autonome, cu mai puține drepturi, mai puțin apte de a lua decizii, de a-și trăi viața cu demnitate și împlinire. Condamn cu fermitate acest comportament și îmi doresc ca în țara noastră să nu mai avem victime ale violenței domestice, pentru că asta ”frânge inima, dar și oasele”. România înainte înseamnă o țară fără violență, în care drepturile și demnitatea fiecăruia este respectată”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț. 

seminar-pnl1

(în stânga imaginii, Gabriela Banu – președinta OF PNL Neamț iar în dreapta imaginii, consilierul local Luminița Moscalu – candidat PNL Neamț la Senat)

Articolul anterior

Arsene despre contestarea Târgului de Crăciun de la Piatra Neamț: ”Unii sunt invidioși și nu le convine. Vom face și Târg de Crăciun, și Târg de Paști”

Articolul următor

Tombolă la Galleria Mall Piatra Neamț cu premiu o DACIA LOGAN FACE LIFT 2017!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *