ISSN 2457 - 3973

George Lazăr: „Plec cu fruntea sus din funcţia de prefect al judeţului Neamţ!”

„Plec cu fruntea sus din funcţia de prefect al judeţului Neamţ!” – a declarat, vineri, la predarea mandatului de prefect, George Lazăr.

„Un mandat deloc uşor, pe care consider că l-am dus cu onoare, respect faţă de cetăţenii şi instituţiile publice din Neamţ. A fost un mandat cu provocări şi reuşite, dar un mandat care se încheie azi, conform negocierilor politice din noua alianţă PSD-PNL-UDMR care guvernează România. Plec cu fruntea sus din funcţia de prefect al judeţului Neamţ. Îmi doresc ca viitorul prefect să aibă un mandat mai uşor decât cel pe care l-am avut, pe care să şi-l ducă la bun sfârşit la înălţimea responsabilităţilor pe care le impune funcţia”, a declarat, într-o conferinţă de presă, George Lazăr.

Liderul PNL Neamţ a explicat care au fost provocările ultimilor doi ani şi trei luni, cât a ocupat (pentru a doua oară) cea mai înaltă funcţie din Prefectura Neamţ.

„Aduc aminte Cheile Bicazului. Alături de specialişti din Prefectură, Oficiul pentru Cadastru, cu primarul de Bicaz Chei, am reuşit, după demersuri multe, grele, anevoioase, zile întregi de parcurgere a dosarului, să câştigăm şi să avem Cheile Bicazului în patrimoniul judeţului Neamţ. Eu spun că este o reuşită pe care am bifat-o ca prefect”, a subliniat George Lazăr.

O altă provocare a ex-prefectului Lazăr, care de altfel a fost pentru toată lumea, este gestionarea pandemiei de COVID-19.

„Dacă la început am intrat abrupt într-o stare de urgenţă cum n-a cunoscut România, au fost campanii grele, nopţi şi zile întregi pe care le-am petrecut cu specialişti din DSP, ISU, MAI, IPJ, IJJ şi alte instituţii, cu primarii nemţeni, cu aleşii locali, am făcut tot ce a fost omeneşte posibile ca să abordăm cu rigurozitate toate valurile pandemice. Am avut, din păcate şi tragedia din noiembrie 2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Din păcate, sistemul medical supra-solicitat a cedat parţial la acel moment, lucru care ne arată cât de importante sunt investiţiile în infrastructura medicală din România”, a amintit Lazăr.

Ca şi concluzie, fostul prefect de Neamţ a considerat că a avut un mandat în care a urmărit „întotdeauna respectarea legii şi legalităţii, şi legătura cu instituţiile publice din Neamţ”.

„Nu am făcut rabat de la respectarea legii, chiar şi atunci când a fost vorba de colegi de partid. Asta îi doresc şi noului prefect!”, a spus George Lazăr.

Articolul anterior

Adrian Ciobanu este propunerea PNL Neamț pentru funcția de subprefect

Articolul următor

IPJ Neamţ: „Criminalitatea în judeţ este în scădere!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.