ISSN 2457 - 3973

George Lazăr (prefect/preşedinte PNL Neamţ): „Act normativ așteptat de primarii și antreprenorii nemțeni!”

George Lazăr, președintele PNL Neamț, și senatorul Eugen Țapu-Nazare, prim- vicepreședinte, au avut o serie de întâlniri cu premierul Florin Cîțu, la sediul Guvernului. Printre temele abordate s-au numărat stadiul mai multor investiții din județul Neamț, alocarea de fonduri pentru proiecte viitoare, dar și găsirea unei soluții optime de deblocare a unei situații care a apărut ca urmare a majorării prețurilor la principalele materiale de construcție, pe piața europeană și mondială. Concret, această majorare conduce, în dese situații, la imposibilitatea antreprenorilor de a-și onora contractele încheiate cu administrațiile publice locale, aceștia fiind nevoiți să lucreze, de cel mai multe ori în pierdere.

”Premierul Florin Cîțu a fost extrem de receptiv față de situația expusă, iar în ședința de Guvern a fost prezentată deja o ordonanță de urgență, în primă lectură, care se referă la actualizarea prețurilor la materialele de construcții, pentru contractele publice. Practic, această ordonanță, prin criterii foarte clare, stabilește că prețurile contractelor pot fi modificate în funcție de evoluția prețurilor, în ambele sensuri. Cu alte cuvinte, contractele pot fi majorate dacă prețurile la materiale cresc, dar și invers, pot fi micșorate, dacă se constată o scădere a prețurilor materialelor”, a explicat George Lazăr.

În aceeași notă, senatorul Eugen Țapu-Nazare a precizat că a purtat mai multe discuții cu antreprenori și primari din județul Neamț, care au solicitat un act normativ în acest sens. ”Este, într-adevăr, o situație extrem de delicată și pentru primari și pentru antreprenori. Foarte multe proiecte de investiții riscă să se blocheze tocmai datorită creșterii prețurilor la nivel mondial și tocmai de aceea este nevoie de un act normativ care să reglementeze această anomalie. Mă bucur că am găsit înțelegere la premierul Florin Cîțu, iar multe proiecte de investiții vor fi finalizate”.

 

Biroul de presă al PNL Neamț

Articolul anterior

Viceprimarii de Piatra-Neamţ au fost repuşi, oficial, pe funcţii

Articolul următor

Dală de suprabetonare pe podul de la Luțca (foto-galerie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *