ISSN 2457 - 3973

George Lazăr, președinte PNL Neamț: Fonduri europene în valoare de 96.473.803 lei pentru dotarea școlilor nemțene.

Vești bune pentru nemțeni!

În județul Neamț vor ajunge, în total, 96.473.803 lei, fonduri europene destinate dotării școlilor cu mobilier modern și echipamente IT performante. Fondurile, alocate prin Ministerul Educației, au fost accesate prin Programul Național de Redresare și Reziliență, componenta C 15- Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar.

O veste excelentă pentru județul nostru, unde 89 de școli vor beneficia de infrastructură modernă, în 63 de localități. Fiecare școală inclusă în proiectele depuse va fi dotată cu mobilier și materiale didactice, precum și cu echipamente tehnologice performante, extrem de utile în pregătirea noilor generații.

În calitate de președinte al Partidului Național Liberal Neamț, mă bucur că în județul Neamț ajung sume importante din fonduri europene și că se fac investiții serioase și foarte necesare pentru dezvoltarea comunităților locale. Asta arată că cele mai multe dintre administrațiile locale nemțene sunt active și serioase în ceea ce privește creșterea calității învățământului la nivel județean.                   Așa cum întotdeauna am spus, educația stă la baza succesului acestei generații în care ne punem speranța și avem datoria de a sprijini școala românească să ofere elevilor îndrumarea și pregătirea de care au nevoie. Sunt tată și știu cât de important este pentru un părinte ca școala unde îi învață copiii să fie dotată corespunzător, să dispună de resursele materiale necesare pentru actul educațional, astfel încât, pregătirea și dedicarea dascălilor să fie susținută de condiții calitative ale mediului unde copiii noștri își petrec zilnic, mai bine de jumătate din zi.

Pentru liberali, educația este o prioritate și trebuie să investim suficient cât să putem aduce școlile din județul Neamț la nivelul de dezvoltare pe care îl vedem în școlile europene. Performanța în educație, dincolo de eforturile constante ale dascălilor, este influențată și de accesul la echipamente moderne, la materiale didactice calitative, care să vină în sprijinul dascălului și să deschidă orizonturi noi elevilor.

Sunt numeroase proiecte de investiții deschise la Ministerul Educației, condus de doamna ministru Ligia Deca, împreună cu care am discutat de mai multe ori despre necesitățile din școlile nemțene și despre cele mai potrivite oportunități de investiții pentru județul nostru. Voi susține, în continuare, investițiile în educație și în calitatea condițiilor în care se dezvoltă și învață elevii nemțeni și voi face toate demersurile necesare pentru a sprijini accesarea fondurilor europene și guvernamentale în județul nostru.

Îi felicit pe domnii primari din județul Neamț și pe domnii directori ai școlilor beneficiare a fondurilor europene, pentru realizarea acestor proiecte, care au permis accesarea fondurilor pentru investiții pe care, cu siguranță, atât elevii, cât și cadrele didactice și părinții, le vor primi cu bucurie. Le mulțumesc, totodată, tuturor funcționarilor din administrațiile publice locale care au muncit pentru realizarea proiectelor, dând dovadă de seriozitate și responsabilitate, fără de care nu am fi obținut aceste importante finanțări pentru județul nostru.

În județul Neamț ajunge din nou o sumă importantă de bani europeni, care vor asigura dotarea cu echipamente moderne a 89 de școli, iar acest lucru este foarte bine venit acum, înaintea unui nou an școlar care sperăm să aducă stabilitate. Sunt pași importanți pentru dezvoltarea locală, dar mai ales pentru menținerea performanțelor școlare ale elevilor cu care ne mândrim și cărora le datorăm cele mai bune condiții de învățare! Și la Neamț se poate!

Articolul anterior

Anunţ sistare apă în zonele Huci, Moara Veche și Fundoaia din comuna Ruginoasa

Articolul următor

Anunţ sistare apă pe strada Teiului din comuna Dumbrava Roşie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular