ISSN 2457 - 3973

George Lazăr (preşedinte PNL Neamţ): „Fonduri suplimentare de 15,5 miliarde lei în Programul de Investiţii „Anghel Saligny”

Secretarul de stat George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ, a declarat că în ultima şedinţă de Guvern au fost aprobate o serie de hotărâri importante pentru comunităţile locale.
Unul dintre proiecte se referă la suplimentarea fondurilor către comunităţile locale prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.
„Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că bugetul pentru Programul „Anghel Saligny” va fi suplimentat cu 15,5 miliarde lei, pentru a acoperi toate cererile care vin din țară. Banii vor fi utilizați pentru modernizarea drumurilor și pentru extinderea rețelei de gaz”, a subliniat secretarul de stat George Lazăr.
Preşedintele PNL Neamţ a explicat că bugetul întregului program ajunge astfel la 65 miliarde.
„Pentru PNL, dezvoltarea comunităților locale mici a fost întotdeauna o prioritate, mai ales când vorbim de lucrări de bază, de care trebuie să beneficieze toți cetățenii României: drumuri asfaltate și extinderea rețelei de gaz. Aprobat anul trecut, programul Anghel Saligny a beneficiat în ședința de astăzi de o suplimentare cu aproximativ 15,5 miliarde: 10 miliarde vor fi destinați pentru construcția și modernizarea drumurilor, iar 5,5 miliarde pentru extinderea rețelei de gaze. În felul acesta, suma totală a programului va fi de 65,5 miliarde lei și aceasta va viza mai ales, modernizarea drumurilor, extinderea rețelelor de apă și canalizare și extinderea rețelei de gaze. Vorbim de perioada 2021-2028, iar suma de 65,5 miliarde de lei, limită maximă în baza căreia se pot încheia contracte de finanțare multianuale”, a declarat preşedintele PNL Neamţ, secretarul de stat George Lazăr.

Articolul anterior

Deputatul Cozmanciuc (PNL Neamţ): Guvernul susţine financiar procesul de împădurire!

Articolul următor

O ambulanță a luat foc în mers la Bisericani

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.