ISSN 2457 - 3973

George Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Microbuze școlare electrice pentru elevii nemțeni”

Pentru Partidul  Național Liberal educația a fost și rămâne o prioritate.

Un ordin recent al ministrului liberal al Educației, Sorin Cîmpeanu, prevede achiziționarea de  microbuze electrice pentru transportul elevilor, cu precădere pentru mediul rural.

De asemenea, pentru fiecare microbuz achiziționat și transferat UAT-urilor, Ministerul Educației alocă și o finanțare  suplimentară de 1.400 de euro pentru câte o stație electrică de încărcare.

”Decizia ministrului liberal al Educației este salutară și mai mult decât binevenită, în contextul în care există numeroase localități în care elevii ajung cu dificultate la școală, în special din cauza distanțelor mari. În acest sens, încurajez toți primarii din județul Neamț să depună  cât mai repede cererile specifice către Ministerul Educației, pentru a primi aceste microbuze electrice, dar și finanțările pentru stațiile de încărcare electrice. Este o șansă de care trebuie să beneficieze cât mai mulți elevi din județul Neamț. Prin asemenea decizii încurajăm dreptul la educație de calitate al tuturor elevilor”, a precizat George Lazăr, secretar de stat în Ministerul Energiei și președinte al PNL Neamț.  

Microbuzele care vor fi achiziționate de Ministerul Educației au capacități de 8+1 locuri, respectiv 16+1 locuri.

Singurele cheltuieli care vor trebui asigurate de către UAT-uri sunt cele legate de întreținerea microbuzelor, asigurarea pieselor de schimb și plata salariilor pentru șoferi. 

Biroul de presă al PNL Neamț 

Articolul anterior

Au apărut şi în Piatra-Neamţ hoţii de catalizatoare auto

Articolul următor

O fetiţă de 7 ani din Neamţ a căzut de la etajul 4 al unui bloc

Un comentariu

  • Elevii din orașe pot merge cu mașina părinților, sau pe jos, respirând aer viciat, nu-i așa?
    Elevii din orașe, mai numeroși decât cei din mediul rural, nu au nevoie de transport în comun civilizat? Dacă ești elev la Liceul Auto, spre exemplu și locuiești în Dărmănești, ce faci? Te duci pe jos, câțiva kilometri, dacă mama sau tata nu te poate duce cu mașina. Sau, ești elev la Liceul de Chimie și locuiești la Sarata. Idem… De utilizarea bicicletelor nu poate fi vorba. Cel puțin la Piatra Neamț. Și în orașe ar trebui să existe linii de transport pentru elevi. Dacă pentru ”orășeni” nu se poate, înseamnă că interesele sunt altele, care seamănă izbitor cu parcurile de lângă pădure, terenurile de fotbal în pantă, școlile în sate cu 3 copii șamd.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.