ISSN 2457 - 3973

Grădiniță de vară din Neamț, închisă din cauza unui posibil focar de COVID

Grădinița de vară din orașul Târgu Neamț a fost închisă, începând de miercuri, pe o perioadă nedeterminată, din cauza unui posibil focar de COVID-19.

Decizia a fost luată marți seara, de inspectorul școlar general Mihai Obreja, după ce directorul grădiniței i-a sesizat că o angajată prezintă simptomele specifice bolii.

”Angajata respectivă face parte din personalul administrativ iar marți nu a mai fost primită în grădiniță din cauza simptomelor. Preventiv am decis să închidem grădinița de tot, și s-a dovedit o decizie bună pentru că astăzi, angajata respectivă a fost confirmată cu COVID-19. Vom efectua dezinfecția grădiniței dar nu o vom mai deschide pentru că în zona Târgu Neamț sunt multe cazuri de COVID-19 în familie și nu vrem să riscăm”, a declarat inspectorul școlar general Mihai Obreja.

Deocamdată nu au fost sesizate cazuri alte cazuri ale unor angajați sau copii care prezintăm simptome de COVID-19.

Direcția de Sănătate Publică Neamț efectuează o anchetă epidemiologică pentru a vedea care sunt contacții direcți ai angajatei bolnave.

O situație similară s-a produs la Piatra-Neamț, la o creșă din cartierul Dărmănești. Aici au fost depistate 7 cazuri la angajați și 5 la copii, fapt pentru care au fost închise toate creșele din oraș.

Articolul anterior

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc: ”Guvernul PNL alocă bani pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale”

Articolul următor

Cod Portocaliu de furtună pentru județul Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *