ISSN 2457 - 3973

Iacoban cere scăderea prețului la apă! ”Să umble la schema de personal și să rezolve pierderile”

Constantin Iacoban, președintele Consiliului Județean Neamț a avut o reacție fermă în privința solicitării conducerii Apa Serv de ajustare a prețului la apă/canal cu rata inflației, de 1.3 la sută. Iacoban a precizat că legea nu este imperativă și că ”dă posibilitatea” majorării cu rata inflației dacă operatorul de servicii consideră necesar acest lucru.

”Nu sunt de acord cu nici o indexare sau ajustare pentru că suntem pe locul al treilea în țară ca valoare a prețului la apă și canal. Deci avem deja prețuri foarte mari la aceste servicii”, a declarat Constantin Iacoban. 

Președintele CJ Neamț susține că prețul la apă și canal ar putea chiar să scadă dacă cei din conducerea Apa Serv ar strânge robinetul cheltuielilor inutile. Constantin Iacoban crede că rezolvarea pierderilor de apă dar și reașezarea schemei de personal sunt două dintre măsurile care ar avea acest efect.

”Este acest program de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și apă uzată din județ care ar trebui să rezolve problema pierderilor. Dar nu va rezolva în totalitate această problemă. Cei de la Apa Serv să se implice mai mult pentru depistarea și rezolvarea acestor pierderi și nu să aștepte cu lunile să intervină. Ae vorbeşte de pierderi de 60 la sută. De ce şi de când e situația? Pe de altă parte, cred că schema de personal ar trebui reașezată. Poate nu se mai justifică toate funcțiile, poate schema e supradimensionată în toate compartimentele față de ce este nevoie. Eu cred că toate aceste măsuri ar duce la scăderea prețului la apă și canal”, a declarat Constantin Iacoban. apa SERV

Conducerea Apa Serv a solicitat Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ajustarea prețului la apă și canal, începând cu 1 iulie 2015, cu rata inflației stabilită de INS pentru anul trecut la 1,3 la sută. Această măsură ar însemna creșterea prețului cu 5 bani (TVA) inclus pe metrul cub de apă și aceeași valoare la canal. CJ Neamț, Primăria Piatra-Neamț, Primăria Roman, Primăria Roznov dar și alte primării au anunțat că nu vor vota această ajustare. În Asociație sunt 49 de primării și este nevoie de votul majorității pentru ajustări/majorări ale prețului.

Directorul Apa Serv, Ionuț Cătălin Dughir a declarat că, dacă reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară nu vor ajusta prețul la apă și canal, va recupera banii din fondul de rulment pe care îl plătește fiecare comunitate.

Articolul anterior

Târgu Neamț – gazda conferinței naționale pe teme de patrimoniu cultural. Invitat special, europarlamentarul Mircea Diaconu! (foto-galerie)

Articolul următor

Domnițele dănțuiesc la Târgu Neamț! Cavalerii luptă în Cetatea Neamțului! La poale fierbe ceaunul fermecat! A început MedievArtFest 2015! (foto-galerie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular