ISSN 2457 - 3973

Încă 438 de nemţeni s-au vaccinat, în week-end, la centrele drive-thru din Piatra-Neamţ şi Roman

Încă 438 de nemţeni s-au vaccinat, în week-end, la centrele drive-thru din Piatra-Neamţ şi Roman, potrivit informaţiilor furnizate de directorul DSP Neamţ, Radu Firăstrău.

Este vorba de 204 persoane care s-au imunizat la Piatra-Neamţ şi 234 care s-au vaccinat la Roman.

“Scopul este sa accelerăm campania de vaccinare și în același timp să facilităm accesul persoanelor doritoare la vaccin. DSP mulţumește echipelor vaccinatoare din centrele de vaccinare, medicilor de familie, tuturor instituțiilor implicate și agenților economici privați care ne-au sprijinit. Mulțumim tuturor persoanelor care au înțeles beneficiile vaccinării și recomandăm tuturor să se vaccineze! Vaccinarea este singura soluţie viabilă pentru o viață normală! În curând vom vedea și rezultatele acestor eforturi”, a declarat Radu Firăstrău.

Din 4 mai a început vaccinarea în cabinetele medicilor de familie din județ cu vaccinul Johnson&Johnson.

În program sunt înscriși, până în acest moment 96 de medici de familie dar contracte vor fi încheiate în continuare.

Dintre medicii care au intrat în program, 38 au început vaccinarea la cabinet și au fost administrate deja 1.406 doze.

“De asemenea, continuăm acțiunile de vaccinare prin intermediul Caravanelor de vaccinare cu echipele mobile. Săptămâna aceasta vor fi vaccinate persoane din Păstrăveni, Grumăzești, Timișești, Doljești, Bahna, Moldoveni, Secuieni, Gâdinți, Boghicea, Tupilați, Ștefan cel Mare, Tămășeni, Dulcești, Alexandru cel Bun, Podoleni, Borlești, Cândești. Pentru a fi imunizați, doritorii trebuie să anunțe la primării intenția de vaccinare, iar asistenții medicali comunitari și asistenții sociali realizează informarea și catagrafia persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19. Deplasarea și resursele umane ale caravanei mobile sunt asigurate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Neamț și de centrele de vaccinare fixe care au în structură echipe mobile”, a mai spus directorul DSP Neamţ.

Articolul anterior

O şoferiţă din Neamţ a fost rănită grav după ce a intrat cu maşina într-un şanţ, apoi într-un gard

Articolul următor

Aproape 1.600 pachete de ţigări de contrabandă, găsite la percheziţii în Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *