ISSN 2457 - 3973

Incendiu la blocul nemțesc din spatele Casei de Asigurări de Sănătate! (VIDEO)

Acoperișul blocului ”nemțesc” din spatele Casei de Asigurări de Sănătate Neamț și a Inspectoratului Școlar a fost distrus complet de un incendiu violent care a izbucnit în jurul orei 13.00. La fața locului au fost deplasate mai multe echipaje ale ISU Neamț care au intevenit pentru a localiza și stinge flăcările. Abia după circa o oră nu s-au mai văzut flăcări și pericolul de extindere a fost îndepărtat.

Totodată, forțele de intervenție ajunse la fața locului au evacuat cele câteva persoane rămase în imobilul cu două scări. Cei mai mulți dintre proprietari erau la serviciu iar cei rămași acasă s-au autoevacuat.

Locuințele situate la ultimul etaj al blocului au fost distruse atât din cauza efectului termic cât și ca urmare a apei. Nici locuințele de la etajele inferioare nu au scăpat de inundații dar măcar nu au fost afectate de fum și căldura degajată.

La fața locului au venit reprezentanții administrației publice județene între care și prefectul Vasile Panaite. Acesta a convocat, de la ora 16.00, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Aici va fi prezentat un prim raport al intervenției și se vor găsi soluții de cazare pentru proprietarii apartamentelor care nu mai pot fi locuite.

Nu se cunoaște deocamdată cauza incendiului dar se bănuiește un scurt-circuit electric la un cablu din pod.

Vom reveni.

Articolul anterior

Ministrul Sănătății propune primului ministru destituirea conducerii D.S.P. Neamț

Articolul următor

Concursul Naţional „Democraţie şi Toleranţă”, ediţia a XXIII-a, la Seminarul ”Veniamin Costachi” Vânători-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *