ISSN 2457 - 3973

Incendiul de la Săvinești s-a produs lângă un depozit cu 1.000 de butelii!

Joi, 22.06.2017, la ora 22:19, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu un operator economic care are ca obiect de activitate depozitarea buteliilor de aragaz, în localitatea Săvineşti, pe fosta platformă industrială.

Paznicul a fost cel care a semnalat primul incendiul după care mai mulți localnici, alarmați de o serie de bubuituri, au sunat la 112.

Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat cinci ofiţeri şi nouăsprezece subofiţeri cu cinci autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime, o ambulanţă SMURD(EPA) şi o autospecială de comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț, doi pompieri voluntari cu o autospecială de stingere de la SVSU Roznov şi doi pompieri cu o autospecială de stingere de la SPSU Sc. GA PRO CO Chemicals SA – Săvineşti.

Ajunşi la locul producerii evenimentului forţele au constatat că incendiul se manifesta la un container metalic, în care se afla o substanţă chimică(aprox. 20 kg), la o distanţă de aproximativ 20 m de rastelele de depozitare a aproximativ 1000 de butelii de aragaz. La locul intervenţie a fost mobilizată şi autospeciala CBRN de la ISU Bacău. În urma incendiului a ars substanţa chimică cca. 20 kg şi 15 l de motorină.

Împrejurarea determinantă a producerii acestuia se află în curs de stabilire.

Articolul anterior

Pompierii încearcă de 3 ore să salveze un bărbat peste care a căzut un mal de pământ (video/foto)

Articolul următor

Cutremur de 4,2 grade pe scara Richter în această dimineață

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.