ISSN 2457 - 3973

Începe vaccinarea anti-COVID și în Neamț! Iată detaliile!

Până la sfârșitul acestui an va începe vaccinarea anti-COVID și în județul Neamț, potrivit informațiilor furnizate de Prefectură.

Dozele de vaccin de la Pfizer vor ajunge inițial la București de unde vor fi direcționate către Iași, ca centru regional. De aici, acestea vor fi trimise către spitalele din Piatra-Neamț (pentru SJU Piatra-Neamț, Spitalul Bisericani și Spitalul Bicaz) și la Roman și Târgu Neamț.

”În data 30 decembrie vaccinurile vor ajunge la Iași. Acesta fiind centrul regional distribuția se va realiza de aici către toate județele din zona Nord-Est. Vaccinurile care vor ajunge se vor aloca spitalelor din județul Neamț: Spitalul Municipal Roman și Spitalul Târgu Neamţ, iar la Piatra Neamţ pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ care are în arondare și spitalul de la Bisericani și Spitalul Bicaz. Se va vaccina cu prioritate tot personalul din spital care dorește”, a declarat Eliza Hopșa, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamț.

În această fază se va vaccina (la cerere) doar personalul medical din unitățile sanitare din Neamț. Urmează vaccinarea persoanelor din centre, dar și a personalului de aici, a persoanelor cu vârsta peste 65 ani și a bolnavilor cronici, urmând ca în etapa a doua să fie și cadrele didactice, personalul din Ministerul Afacerilor Interne (ISU, Poliție, Jandarmerie), precum și din alte instituții unde personalul lucrează în prima linie.

Articolul anterior

Județul Neamț – în topul național cu rata cea mai mică de infectare SARS-CoV-2

Articolul următor

Un șofer fără permis a gonit cu poliția pe urme pe DN15C în Bicazu Ardelean

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *