ISSN 2457 - 3973

Incredibil! Trecere de pietoni făcută în pustiu, într-o comună de lângă Piatra-Neamț!

Mare e grădina lui Dumnezeu, spune o vorbă românească. Și în măreția ei, găsești multe lucruri acolo….
Însă la toate, mai putem adăuga ceva: o trecere de pietoni trasată în pustiu! Da, ați citit bine, în pustiu!
”Minunea” sau mai bine zis prostia o puteți întâlni în comuna Negrești, de lângă Piatra-Neamț.
Pe un drum județean care taie în două o tarla plină de buruieni și bălării, crescute inclusiv în șanțul de scurgere al apei, a fost amenajată o trecere de pietoni. Pentru cine? Doar ”mințile luminate” pot răspunde la această întrebare.
Cert este că trecerea de pietoni este semnalizată corespunzător, pe ambele sensuri de mers. Ceea ce înseamnă că șoferii care trec pe acolo trebuie să reducă viteza corespunzător, pentru că altfel riscă sancțiuni. Bine, asta doar dacă dintre boscheți ar apărea vreun polițist vigilent cu pistolul radar în mână.
Până una-alta, să spunem că cine ar trece pe acea ”zebră” ar trebui să dea dovadă și de abilități sportive. Asta pentru că pe una dintre laturi este un șanț de scurgere a apei destul de lung și adânc. Ori vreo țață Leana sau moș Vasile care vor să schimbe tarlaua corespunzător, pe trecerea de pietoni, ar avea dificultăți majore.
Trecerea pare să fie făcută destul de proaspăt după vopsea dar e clar că face parte din realizările primarului PSD Ion Iacob. Sau poate comanda a venit din altă zonă. Suma cheltuită pentru această trecere inutilă pălește în fața ideii în sine de a face o trecere prin pustiu.
Dar măcar negreștenii pot fi mândri că administrația locală/județeană le asigură condiții sigure de a trece strada. Sau o fi pentru mistreți, vulpi sau pârși…

Read Previous

Accident între un autocar, un excavator și un autoturism la Pângărați

Read Next

Record de permise auto reţinute într-o zi în Neamţ de poliţişti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *