ISSN 2457 - 3973

Independentul Sebastian Burduja a lansat portalul chooseneamt.com

Sebastian Burdujacandidat independent la Camera Deputatilor a sustinut o conferinta de presa, in care a vorbit despre stadiul campaniei electorale pe care o desfasoara impreuna cu  Andrei Carabelea – candidat independent la Senatul Romaniei. Acesta a vorbit despre solutiile pe care le propune pentru dezvoltarea rurala a tarii si despre portalul dedicat turistilor si investitorilor de pretutindeni:  www.chooseneamt.com.

In legatura cu stadiul campaniei electorale, Valentin Stefan – vicepresedinte PACT si coordonator al acesteia a declarat: „Ne bucura numeroasele mesaje pe care le primim de la cetatenii din toate colturile judetului Neamt, chiar si mesajele incurajatoare de la competitorii electorali pentru ca acestea ne arata ca suntem pe directia buna. Incurajam totodata oamenii sa iasa la vot, pentru ca este un drept pe care-l avem si pentru care au murit romani in 1989.”

Tot astazi, a fost lansat si portalul www.chooseneamt.com. Sebastian Burduja spune ca acest site se adreseaza investitorilor straini si este unul care pune in valoare atat frumusetile naturale si punctele de atractie ale judetului Neamt, cat si multiplele avantaje de ordin fiscal ale zonei noastre .

„Credem ca e un prim pas sa afle strainii de oportunitatile pe care le ofera judetul nostru, intr-o engleza impecabila, cu o prezentare atractiva. Mai avem o surpriza: un video de promovare pe care-l vom lansa maine in mediul online, cu un cetatean strain care-si impartaseste impresiile in legatura cu judetul Neamt. Pasul al doilea este sa atragem acesti investitori aici si noi punem accent pe ideea ca trebuie sa punem oamenii potriviti  de cealalta parte a mesei. Oameni care stiu sa le prezinte atractiv potentialul judetului, care stiu sa le vorbeasca limba, care stiu sa ajunga la ei. Cred ca in cei 12 ani de Statele Unite si prin reteua Ligii Studentilor Romani din Strainatate (cea mai mare organizatie romaneasca la nivel global) stiu si stim sa atragem aceste oportunitati aici. Stim bine ca se poate in Romania, avem zona de vest care a cunoscut o crestere accelerata, sunt firme care ar vrea sa vina la Neamt dar care trebuie sa-si gaseasca interlocutorul potrivit.”

In ceea ce priveste dezvoltarea rurala a Romaniei pe bune, Mihnea Hilohi a precizat ca una dintre probleme o reprezinta birocratia. In acest sens, una dintre masurile propuse de cei doi candidati independenti sustinuti de Platforma Actiunea Civica a Tinerilor o reprezinta infiintarea unui birou unic agricol.

„Acesta ar urma sa fie institutie care sa centralizeze, sa adune informatiile atat in privinta disponibilului de energie, idei, activitate care exista in agricultura si pe de alta parte de a reprezenta acest rezervor in fata statului, a autoritatilor. Sa lasam taranul sa-si mulga vaca, sa-si coseasca pamantul iar acest birou unic sa reprezinte interfata intre lumea taraneasca si societate. O alta idee ar fi aceea a infiintarii unui magazin exclusiv satesc in care taranul sa-si poata vinde in cele mai accesibile conditii produsele sale. Principiul de la care trebuie plecat in agricultura este acela de a i se permite taranului sa traiasca din munca sa. Nu in ultimul rand, ar fi necesara eliminarea fiscalitatii existente in agricultura. Si ma refer aici la varietatea sa, la mijloacele de productie agricole care nu beneficiaza de scutire. Pentru ca se cer rovinete si tot felul de asigurari dar se uita ca taranul roman nu pleaca la mare cu tractorul si nici la schi cu batoza”, a declarat Mihnea Hilohi.

In cadrul aceleiasi conferinte de presa, Sebastian Burduja a lansat o noua invitatie competitorilor sai politici de a participa la o dezbatere pe proiecte si programe, pana la finele campaniei electorale. Dezbaterea ar putea fi organizata joi 8 decembrie 2016, incepand cu ora 10.00 la sediul de campanie al celor doi independenti din Piatra Neamt, Bdul Decebal, Bloc I1, parter.

Articolul anterior

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, cheamă specialiștii din sănătate în Consiliul Consultativ pentru sistemul public sanitar

Articolul următor

S-a deschis Cinema City din Shopping City Piatra Neamţ! Uite ce filme rulează în prima săptămână!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.