ISSN 2457 - 3973

Infiltraţiile au condus la prăbuşirea tavanului peste bătrânii internaţi la Roman!

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ a emis un comunicat de presă în care prezintă datele premilimare ale incidentului produs, noaptea trecută, la Centru de Îngrijiri şi Asistenţă Roman.

Din primele informaţii se pare că tavanul s-ar fi prăbuşit după ce a cedat pe laterale ca urmare a infilitraţiilor cu apă produse în ultima perioadă.

Ce nu ştim încă şi ar trebui să aflăm este dacă şi când au fost realizate lucrări de modernizare/reabilitare ale clădirii? Şi aici ne referim inclusiv la acoperiş, zonă prin care s-au produs acele infiltraţii.Câte centre similare au fost reabilitate în acelaşi fel? Există riscuri pentru persoanele instituţionalizate acolo?

Până vom afla aceste răspunsuri, vă prezentăm integral comunicatul DGASPC Neamţ:

Comunicat presa incident Centrul de Îngrijire și Asistență Roman

În ziua de 3 noiembrie 2016 în Centrul de Îngrijire și Asistență Roman (CIA) din strada Veronica Micle, nr. 21, a avut loc un incident. Într-un salon unde sunt cazate femei, beneficiare ale centrului, persoane cu handicap parțial imobilizate la pat, s-a prăbușit o parte din tavan. Evenimentul a avut loc la ora 3.15, asistenta medicală de gardă sunând la 112. Personalul centrului a trecut imediat la evacuarea persoanelor afectate, acordându-le primul ajutor până la sosirea echipajelor de urgență.

Au fost transportate la spital 6 persoane, două fiind diagnosticate cu contuzii ușoare iar celelalte 4 cu atacuri de panică. Beneficiarii din dormitorul alăturat au fost evacuați ulterior, pe holuri, pentru a preveni consecințele unui eveniment similar.tavan-azut-4

Din primele verificări, cauza prăbușirii unei părți de tavan dintr-un salon ar fi fost cedarea grinzilor de susținere din laterale motivat de infiltrațiile de apă produse de-a lungul timpului. Nu a mai existat nici un alt incident similar în acest centru de-a lungul timpului. Conducerea DGASPC Neamț a mers la Spitalul Roman pentru a se interesa de soarta pacienților și se află în acest moment la CIA Roman în vederea stabilirii exacte a împrejurărilor în care s-a produs incidentul și pentru găsirea celei mai bune soluții astfel încât beneficiarii să fie în afara pericolului.

Centrul are 50 de beneficiari, persoane cu dizabilități. Clădirea în care funcționează este una veche, construită în anul 1850, catalogată drept monument istoric.

CIA Roman a fost preluat în structura DGASPC Neamț de la 1 octombrie 2016, cu păstrarea personalității juridice. Anterior acestei date, Centrul a aparținut Consiliului Județean Neamț”.

Articolul anterior

Adrian Marin “Țâță” a fost condamnat definitiv la 24 ani închisoare!

Articolul următor

Liberalii nemțeni, în jurul premierului Dacian Cioloș!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *