ISSN 2457 - 3973

Informații noi despre ultimul pacient rămas în viață, transferat la Iași de la Spitalul Județean Neamț

Medicii Spitalului de Boli Infecțioase din Iași au oferit, vineri, informații noi despre ultimul pacient rămas în viață, transferat de la Spitalul Județean Neamț, după incendiul de la secția ATI.

Este vorba de un bărbat în vârstă de 74 ani.

”Pacientul de la Piatra-Neamţ, în momentul de faţă, este externat din sectorul de terapie intensivă. Este mutat la Spitalul din Iaşi. Are nevoie de condiţii post-terapie. Este internat într-o rezervă, starea lui de sănătate se îmbunătăţeşte pe zi ce trece. Probabil că săptămâna viitoare va fi externat şi sigur va fi redat familiei”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

După incendiul de la secția ATI a spitalului din Piatra-Neamț, din 14 noiembrie, în care au murit 10 pacienți, alți 6 pacienți au fost transferați la Iași. Aceștia din urmă nu au suferit răni în urma incendiului dar secția ATI era distrusă și nu puteau fi asigurate condiții medicale.

Cinci dintre cei transferați la Iași au murit.

Ultimul pacient are toate șansele – potrivit medicilor – să ajungă acasă după ce a scăpat cu bine și din incendiu dar și de Covid-19, deși a fost în stare foarte gravă.

Articolul anterior

Duminică alegem: continuăm dezvoltarea sau ajungem iar să regretăm?

Articolul următor

DSP Neamț – Tot ce trebuie să știi despre COVID-19: semne, simptome, răspândire, diferență față de gripă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *