ISSN 2457 - 3973

Înghesuială mare pe lista de candidați ai PMP Neamț! Patru pe singurul loc semi-eligibil la Camera Deputaților!

În PMP Neamț este înghesuială mare! Pe lista de candidați la Camera Deputaților, acolo unde partidul are singura șansă de a prinde maxim un mandat de parlamentar.

Înghesuiala se datorează și proaspăt fuziunii cu UNPR care a adus doi parlamentari în PMP și, în plus, o serie de aleși locali care întăresc organizația.

Astfel, până astăzi sunt depuse 9 dosare de candidatură la Camera Deputaților și doar unul la Senat.

Numele ”grele” pentru Camera Deputaților sunt ale actualului președinte PMP Neamț, Laurențiu Dulamă (vicepreședinte al CJ Neamț) și ale deputaților Ștefan Burlacu, Constantin Moisii și Liviu Harbuz.

Dintre aceștia, maxim unul va ajunge deputat în condițiile în care pentru un mandat trebuie să obții cel puțin 12,5 la sută în timp ce pentru al doilea mandat, obținut cu noroc la redistribuire, trebuie să ajungi undeva la 19 la sută. Însă de la 5 la sută la alegerile locale și până la minim 12,5 la sută cât trebuie, este cale lungă!

Laurențiu Dulamă a declarat că toate candidaturile au fost trimise la București și că ordinea pe listă va fi stabilită de Comitetul Executiv Național al PMP de la sfâșitul lunii septembrie.

Acum, cel puțin 3 dintre  pretendenți la prima poziție are propriile atuuri. Ștefan Burlacu a venit în PMP încă de la început, după ce a ajung parlamentar din partea PP-DD și a avut o scurtă rătăcire prin PND. A fost ofițer SPP și chiar în garda președintelui Traian Băsescu.

Liviu Harbuz a intrat în PMP, via UNPR, însă cu vreo jumătate de an întârziere, din motive obiective! A fost unul dintre oamenii de bază ai primarului Capitalei în 2004, Traian Băsescu. Ambii au fost în Partidul Democrat dar nu este singurul lucru care îi unește.

Laurențiu Dulamă are atuul președinției filialei, aducerii partidului la puterea locală și județeană și a echipei pe care a format-o de jos.

Rămâne de văzut cât de mult vor conta aceste atuuri publice dar și cele mai puțin văzute.

Articolul anterior

Cătălin Dughir poate să-și strângă lucrurile din biroul de manager al ApaServ

Articolul următor

Morți și răniți pe șoselele din județ! Șoferi prinși băuți la volan!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *