ISSN 2457 - 3973

Ion Asaftei: ”Daniel Chițoiu, un câștig pentru ALDE Neamț! Mihai Alexandru și-a asumat răspunderi suplimentare”

Co-președintele ALDE Neamț a declarat, marți, că desemnarea fostului vicepremier Daniel Chițoiu ca și cap de listă din partea organizației nemțene pentru Camera Deputaților este un câștig. Asaftei a declarat, totodată, că organizația l-a acceptat pe Chițoiu chiar dacă acesta nu este din județul Neamț (este din Vâlcea – n.r.).

Totodată, co-președintele ALDE Neamț i-a transmis o atenționare colegului său, Mihai Alexandru, desemnat candidat pe prima poziție la Senat. Asaftei a spus că acesta și-a asumat o răspundere suplimentară pe care trebuie să o onoreze. Pe de altă parte, Ion Asaftei a declarat că a refuzat să fie cap de listă la Senat pentru că nu a dorit să ia locul colegului desemnat de organizația județeană, Iulian Luca.

”Prin nominalizările de ieri şi validarea lor în Biroul Politic Central s-a pus capăt unor speculaţii cu privire la cei care vor deschide lista pentru alegerile parlamentare la ALDE Neamţ. Este vorba de Daniel Chiţoiu la Camera Deputaţilor şi Mihai Alexandru la Senat. Pentru domnul Mihai Alexandru, hotărârea a fost luată ieri, eu refuzând locul unu la Senat din două considerente: nu voiam să iau locul domnului Luca Iulian şi mă consider mult mai eficient în calitatea de prim-vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi nu de parlamentar. Acelaşi lucru este valabil şi pentru poziţia mea pe locul al doilea la Camera Deputaţilor, care este menită să aducă un plus de valoare politică pentru organizaţie. Şi în acest caz este mai importantă poziţia mea la Consililul Judeţean. În cazul în care ALDE Neamţ va obţine 2 locuri la Camera Deputaţilor, şi ne vom lupta pentru aşa ceva, mai vorbim, dar sunt hotărât să rămân în judeţ. A fost convingerea mea permanentă. Îi mulţumesc domnului Chiţoiu Daniel, om de o certă valoare, specialist în finanţe şi economie, că a acceptat încă de acum două săptămâni propunerea mea de a deschide lista la Camera Deputaţilor pentru ALDE în judeţul Neamţ. Odată ajuns în Parlament, va fi de un real sprijin pentru rezolvarea unor probleme pentru judeţul Neamţ, şi sunt multe. În ceea ce îl priveşte pe colegul meu, consilierul judeţean Mihai Alexandru, prin poziţia numărul unu la Senat şi-a asumat nişte răspunderi suplimentare faţă de organizaţie, şi pe care va trebui să le ducă la bun sfârşit”, a declarat Ion Asaftei.

 

Read Previous

Un nemțean şi-a ucis soția în Italia şi apoi s-a sinucis!

Read Next

Cine a mușcat din mărul ”otrăvit” la PMP Neamț!?

One Comment

  • MA BUCUR CA DINTRE FAPTUITORII PENALI aflati la alde, judetul neamt a primit unul greu si protejat de parlament.apreciez diplomatia lui asaftei care nu are alternativa in acest moment si trebuie sa suporte pozitia de capra politica.altfel ,dupa cum il cunosc,, punea razesii sa-l ia pe fuga.dar nu are de ce sa se supere asa procedeaza partidele mici si trimit mintile luminate de codul penal sa candideze in provincie.,judetul neamt este gazda buna pentru toate facaturile politice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *