ISSN 2457 - 3973

Ion Asaftei (preşedinte CJ Neamţ): Consumul zilnic de carburant al celor opt autoturisme este de 55 litri!

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ a prezentat, joi, care este consumul zilnic de carburant al celor opt autoturisme din dotare: 55 litri!
Această medie zilnică este raportată la anul 2023, cele opt maşini fiind folosite, potrivit CJ Neamţ, pentru deplasări în judeţ sau în ţară, pentru urmărirea îndeaproape a derulării proiectelor.
CJ Neamţ subliniază însă că de cele opt autoturisme beneficiază şi angajații instituţiei, nu doar conducerea.
„Calculat la ultima virgulă, consumul mediu de combustibil pe zi la Consiliul Județean Neamț este de 55 de litri. Vorbim de opt mașini, câte are instituția în dotare! Având în vedere complexitatea activității, care presupune deplasări în toate zonele județului, la zeci de proiecte pe care le derulăm, dar și acolo unde sunt probleme și trebuie găsite soluții la fața locului, plus deplasări la București, la ministere și Guvern, la Timișoara, etc, consider că această cantitate chiar nu este una foarte mare! Din păcate, există unele voci care fac diverse comparații între cantitățile de combustibil declarate de consiliile județene din țară. Țin să fac precizarea că în vreme ce foarte mulți demnitari se deplasează, spre București să spunem, cu avionul, de la Piatra-Neamț nu există această posibilitate. Toate drumurile noastre, mai lungi sau mai scurte, le facem cu mașina de serviciu. Un simplu calcul matematic ne arată că la nivel de instituție s-au consumat 55 de litri de combustibil pe zi, în cele 25 de zile lucrătoare ale unei luni. Țin să precizez că puține mi-au fost zilele de sâmbătă sau duminică în care nu m-am dus la o întâlnire în interes de serviciu, nu am onorat invitația unui primar din Neamț, dar am folosit deseori mașina personală, fără decont! Nu trebuie trecut cu vederea faptul că parcul auto al instituției nu este doar la dispoziția conducerii, ci a tuturor angajaților, inclusiv a celor cu sarcini specifice, care trebuie să se deplaseze în județ, pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu“, a declarat președintele CJ Neamţ, Ion Asaftei.
Pentru cei riguroşi cu cifrele, consumul mediu zilnic al unui autoturism din CJ Neamţ a fost de 7 litri, ceea ce înseamnă în medie o distanţă de circa 100 kilometri.
Lămuririle date de conducerea CJ Neamţ vin în urma unei solicitări făcute de USR prin care autoturismele ar trebui să fie dotate cu GPS pentru monitorizarea exactă a deplasărilor.

Articolul anterior

Patru proiecte europene din Piatra-Neamț vor continua cu alți constructori  

Articolul următor

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr: „Deblocăm zeci de posturi vitale din sănătatea nemţeană!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular