ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene a fost reținut de DNA. Conducerea PNL Neamț cere demisia președintelui CJ!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2018, a inculpatului ARSENE IONEL, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.
Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.
Inculpatului Arsene Ionel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
La data de 19 ianuarie 2018, inculpatul Arsene Ionel va fi prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PNL Neamț: Ionel Arsene ar trebui să își dea demisia de onoare din funcția de președinte a Consiliului Județean Neamț

 

PNL Neamț solicită demisia lui Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, din fruntea Consiliului Județean în urma anunțului că ”procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea acestuia pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2018”.

Ionel Arsene ar trebui să își dea demisia de onoare din funcția de președinte a Consilului Județean. Prezumția de nevinovăție rămâne valabilă, însă conducerea Consiliul Județean Neamț trebuie asigurată în permanență în interesul cetățenilor. PNL Neamț cere demisia acestuia, iar grupul consilierilor județeni liberali este pregătit să participe la consultări cu colegii din celelalte formațiuni politice, din Consiliul Județean Neamț, pentru a asigura continuitatea proiectelor CJ Neamț.

Avem încredere în imparțialitatea celor din Justiție care se ocupă de acest dosar și că vor da soluții corecte, în acord cu legea, în cauza de față.

Potrivit comunicatului oficial remis de Direcția Națională Anticorupție Ionel Arsene ”la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a fost reținut sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență”.

Departamentul de Comunicare al PNL Neamț

Articolul anterior

ALERTĂ Casă în flăcări la Săvinești

Articolul următor

Mai mulți bani pentru persoanele cu dizabilități din ianuarie 2018

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular