ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene (președinte CJ Neamț): ”Apometre cu citire la distanță, o unitate de producere a energiei electrice și gazului din deșeuri, și autobuze electrice!”

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a declarat, vineri, că în urma unor discuții cu un investitor ce dezvoltă produse și aplicații inteligente în domeniul serviciilor publice, ar putea fi implementate în județul Neamț trei proiecte importante în acest sens.

Acestea fac referire la achiziționarea unor autobuze electrice, pentru transportul în comun prin intermediul societății Troleibuzul, la montarea de apometre cu citire la distanță și la construirea unei unități de producere a energiei electrice și a gazului prin folosirea deșeurilor ca materie primă.

”Am demarat astazi o discutie despre un potential parteneriat public-privat cu un investitor ce dezvolta produse si aplicatii inteligente in domeniul serviciilor publice in vederea implementarii in comun a unor investitii ce vor imbunatatii si moderniza serviciile prestate de catre Consiliul Judetean Neamt catre populatie. Proiectele vizeaza transportul in comun, respectiv dotarea societatii Troleibuzul cu autobuze electrice si implementarea unei platforme inteligente pentru o cat mai buna gestionare a acestora, cat si posibilitatea introducerii de apometre cu citire la distanta de catre compania judeteana de apa, Apaserv, pentru o contorizare cat mai exacta a consumurilor de apa si identificarea rapida a pierderilor. Un alt proiect de mare interes aborbat in discutia de astazi vizeaza construirea unei unitati de productie energie electrica si gaz folosind ca materie prima deseurile colectate la Girov. Energia produsa ar urma sa acopere consumurile unitatilor apartinand Consiliului Judetean Neamt”, a declarat Ionel Arsene.

Președintele CJ Neamț a adăugat că își dorește ca aceste discuții să se concretizeze cât mai repede.

Articolul anterior

Irina Rimes, The Motans și Zdob si Zdub – între invitații de la Piatra Fest 2017 (program complet)

Articolul următor

Copii cu … copii! Mame la 16 ani! Campanie a DGASPC Neamț de prevenire a sarcinilor nedorite!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *