ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene (președinte CJ Neamț): Mediul de afaceri din Egipt, interesat să investească în Neamț

Apar primele reacții în urma vizitei pe care o delegație nemțeană, condusă de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, o efectuează în Egipt.

Mediul de afaceri egiptean și-a exprimat intenția clară de a dezvolta relații economice cu firme din județul Neamt, potrivit informațiilor prezentate de președintele Ionel Arsene.

Concluzia s-a desprins în urma întrevederii, la Cairo, la Autoritatea Generală pentru Investiții Străine, cu ministrul delegat Mohamed Abdel Wahab și Amr Nour El-Din, consilier al directorului executiv al Sectorului de Promovare din cadrul autorității.

Aici, președintele CJ Neamț a prezentat principalele domenii de activitate care alcătuiesc economia județului.

„În cadrul întâlnirii am remarcat interesul autorităților egiptene de a le asigura diverse facilități firmelor din Neamț care sunt interesate să își extindă activitatea în Egipt. De asemenea, am avut oportunitatea de a prezenta în mod concret în ce constă activitatea agenților economici care sunt interesați de parteneriate cu această țară arabă. Am fost plăcut surprins de modul în care își desfășoară activitatea Autoritatea Generală pentru Investiții Străine din Egipt. Modul de lucru este foarte eficient, instituția ocupându-se de toate etapele înființării unei companii noi și asigurându-le sprijinul necesar pe toată durata funcționării lor. Această instituție este în coordonarea directă a prim-ministrului egiptean. În timpul discuțiilor la Autoritatea Generală pentru Investiții Străine am aflat că aceasta a realizat o hartă interactivă digitală care centralizează toate informațiile legate de oportunitățile de investiții, facilitățile acordate de stat, căile de transport disponibile, suprafețele de teren care se pretează pentru construirea unor noi spații de producție. Tot astăzi am vizitat cel mai important centru de servicii pentru investitori din totalul de 15 câte există în Egipt. Acesta acționează ca un punct unic de contact pentru toți investitorii. Datele pe care le gestionează sunt complexe și utile, fiind preluate direct de pe bursele internaționale. După aceste experiențe trag concluzia că autoritățile egiptene sunt extrem de interesate să sprijine mediul de afaceri și și-au arătat toată disponibilitatea pentru agenți economici din Neamț de a-și desfășura activitatea în Egipt, punându-le la dispoziție atât cadrul legal cât și aspecte concrete necesare unor astfel de parteneriate reciproc avantajoase”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Articolul anterior

Şoferul din Cândeşti care a omorât un om şi a fugit de la locul accidentului a fost arestat

Articolul următor

Primarul de Roznov a dat milităria jos din pod

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular