ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): Ordin de începere a lucrărilor și pentru al doilea segment din Axa de transport 3

Astăzi s-a dat ordin de începere a lucrărilor și pentru tronsoanele ce compun al doilea lot din „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“, ce va lega județul Neamț de județul Bacău.

Este vorba despre drumurile DJ 207 C și D, Horia-Ion Creangă și Ion Creangă – Icușești – limita cu județul Bacău. Acest segment constituie principala cale de acces a locuitorilor din comunele Horia, Ion Creangă, Icușești și Valea Ursului către municipiile Roman și Piatra-Neamț.

„În cadrul proiectului, se vor realiza șanturi betonate, rigole, poduri și podețe, ziduri de sprijin, acostamente, sisteme de drenare a apelor subterane, trotuare, dar și drumurile laterale care vor asigura accesul la acest drum județean. Valoarea totală a proiectului de modernizare a celor 70 de kilometri este de 165,7 milioane de lei, din care 151 de milioane de lei provin din fonduri europene. Este una dintre cele mai importante lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere din județul Neamț și vreau să o văd finalizată cât mai repede“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Articolul anterior

Prima comună din Neamţ care reintră în SCENARIUL ROŞU

Articolul următor

Prefectul Lazăr: ”Nemțenii vor beneficia de sprijin pentru plata facturilor la gaze și energie electrică în această iarnă”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular