ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene (președinte Consiliul Județean Neamț): Unitate de Primiri Urgențe modernizată și Heliport la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț!

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț va fi modernizată cu fonduri prin Programul Operațional Regional. Președintele Consililului Județean Neamț, Ionel Arsene, a declarat că fondurile europene nerambursabile vor fi folosite pentru extinderea, reabilitarea și modernizarea acestei secții vitale a spitalului, dar și pentru construirea unui heliport.

”Ziua de miercuri a adus o veste extraordinara pentru nemteni. Spitalul Judetean de Urgenta Piatra-Neamt, unitate medicala aflata in subordinea Consiliului Judetean Neamt, a fost selectat pentru finantare din Programul Operational Regional pentru modernizarea Unitatii de Primiri Urgente. In acest sens, am participat miercuri la o videoconferinta cu reprezentantii ministerelor sanatatii si dezvoltarii pentru a stabili detaliile demararii actiunilor de accesare a acestei finantari. Vom folosi aceste fonduri externe nerambursabile pentru extinderea, reabilitarea si dotarea cu echipamente medicale a Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean si totodata pentru constructia unui heliport la Piatra Neamt care sa deserveasca unitatea medicala”, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Pasul următor ar fi construirea de heliporturi și la Roman, Tîrgu Neamț și Bicaz pentru ca timpul de reacție în ceea ce privește preluarea și transportarea paciențior în stare critică să fie cât mai redus.

De asemenea, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț va beneficia, prin intermediul Consiliului Județean, de o finanțare substanțială, de circa 10 milioane de euro, pentru construcția unei clădiri noi cu destinație spital.

Iată ce declara președintele CJ Neamț în urmă cu o lună de zile.

”Pe infrastructura de sănătate avem 4 obiective, care însumează aproape 100 milioane lei. Niciodată nu s-a investit în județul Neamț o așa sumă în sistemul de sănătate. Vom construi o nouă Unitate de Primiri Urgențe, în valoare de 16,4 milioane lei. Vom construi un pavilion de secții medicale, practic vom mai construi un spital legat de Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în valoare de 53 milioane lei. Credem că zona Valea Muntelui este izolată de serviciile medicale și vrem să construim un Centru Multifuncțional de Sănătate la Poiana Teiului care să aparțină de Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, și vom aloca 16 milioane lei. Vrem un județ modern și vom construi 5 heliporturi la Piatra Neamț, Roman, Tîrgu Neamț, Bicaz și Poiana Teiului. Când avem urgențe grave, elicopterele SMURD să poată ateriza în aceste zone și să putem contribui la salvarea de vieți omenești. La Dragomirești vom construi un Centru de Servicii Sociale, o investiție de 22 milioane lei, iar banii sunt deja alocați. Este un centru pentru cei care din păcate au o stare de sănătate precară, oameni cu handicap, să poată beneficia de condiții occidentale, de asistență medicală”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Articolul anterior

Luna plantării arborilor, ediția 2017, la final!

Articolul următor

ALERTĂ A fost numit NOUL PREFECT DE NEAMȚ!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *