NewsAllert :

Parlamentul a aprobat data alegerilor locale: 27 septembrie! Iată calendarul premergător votării!

Președintele Mugur Cozmanciuc anunță deblocarea lucrărilor pe drumul Bicaz – Poiana Largului! ”Astăzi s-a semnat contractul!”

Investiții pentru optimizarea infrastructurii de transport și creșterea calității vieții cetățenilor din Piatra-Neamț din fonduri europene

Trei autoturisme implicate într-un accident la Dulcești! Două persoane au rămas încarcerate!

Prefectul George Lazăr îl somează pe ministrul Sănătății să redeschidă urgent Spitalul Județean Neamț! PSD-ul din minister rezistă!

PSD Neamț își disprețuiește proprii membri! Candidat din Giurgiu la Primăria Piatra-Neamț!

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): “Lucrările pe DN15 Bicaz – Poiana Largului, gata până la sfârșitul lunii septembrie!”

Cristian Sauciuc – candidatul PMP la preşedinţia CJ Neamţ; Bogdan Gavrilescu – Primăria Piatra-Neamţ

Ce animal ciudat a transportat un șofer din Neamț pe bancheta din spate a unui Logan

Încă 2 medii de 10.00 la Bacalaureatul din Neamț, după rezolvarea contestațiilor

Bărbat accidentat de tren la Trifești! Victima a murit pe loc!

Accident cu 6 victime în intersecția Izvoare cu Mărgineni (Papuc)

APASERV anunță că luni, 6 iulie, OPREȘTE APA în Piatra-Neamț și 4 comune! Iată detaliile!

Situația COVID-19 în Neamț, sâmbătă – 4 iulie! Confirmate 977 persoane, vindecate 832! Iată și alte date importante!

Masca și distanțarea la control! Polițiștii din Neamț au verificat terasele, parcurile, centrele comerciale și obiectivele turistice!

ISSN 2457 - 3973

ISU Neamț justifică, printr-un drept la replică, de ce un angajat nu a ajutat la transportul unui pacient cu coronavirus

Referitor la articolul apărut în publicaţia on line a cotidianului NewsAllert, apărut în data de 25.03.2020, cu titlul „ŞOCANT Pacient cu coronavirus, scos din Spitalul Judeţean în maieu, fără izoletă şi fără costum de protecţie”, în care se relatează :

De pe targă, pacientul a fost urcat în autospeciala ISU Neamț doar de 2 brancardieri. Au reușit cu greu să facă acest lucru, având în vedere greutatea pacientului.

Reprezentantul ISU Neamț a refuzat să dea o mână de ajutor pentru că nu era echipat corespunzător!

”Pompierul nu avea ochelari de protecție, doar mască! A ŕefuzat să-i ajute pe brancardieri din acest motiv, dar la sfârșit închide ușa… Dacă era corespunzător, putea da o mână de ajutor celor care s-au chinuit să urce targa în mașină! Dar de unde echipament???”, a declarat, pentru newsallert.ro, soția pacientului.

Pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

În data de 24.03.2020, Detaşmentul de pompieri Piatra-Neamţ, în urma unei solicitări venite prin 112, s-a deplasat la Spitalul Județean cu o autospecială SMURD – ATPVM pentru a prelua și transporta o persoană confirmată pozitiv cu COVID 19 la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Iaşi.

Din echipajul care a încadrat autospeciala SMURD au făcut parte un medic şi un asistent de la UPU-SMURD Piatra Neamţ şi două cadre ISU, un conducător autospecială şi un paramedic.

Transportul pacientului a fost efectuat de către medicul şi paramedicul care încadrau autospeciala, echipați corespunzător.

Pompierul acuzat „că a refuzat să dea o mână de ajutor pentru că nu era echipat corespunzător” era conducătorul unei autospeciale ISU și avea misiunea de a însoţi echipajul. Pompierul avea echipament de protecţie biologică în autospecială şi era instruit/pregătit ca la solicitarea medicului să se echipeze şi să intervină.

Pentru corecta informare a cetățenilor considerăm necesară publicarea acestui drept la replică în continuarea articolului dumneavoastră.

Apreciem în mod deosebit interesul publicației dumneavoastră pentru informarea populației cu privire la aceste aspecte și vă asigurăm că și pe viitor vă stăm la dispoziție cu toate informațiile necesare pentru îndeplinirea acestui deziderat.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

 

Nota redacției: Fiind vorba de un drept la replică, nu vom comenta în niciun fel aspecte legate de ”proceduri” sau omenie, și nici cele legate de lipsa din dotarea ISU Neamț a unor izolete de transport pacienți, sau a costumelor cu care trebuie transportate persoanele cu Covid-19.

Articolul anterior

Un bărbat originar din Tîrgu Neamț a murit din cauza coronavirusului! Este a 14-a victimă din România!

Articolul următor

În atenţia cetăţenilor care se adresează Biroului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Piatra Neamţ în perioada stării de urgenţă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *