ISSN 2457 - 3973

Judeţul Neamţ va fi centrul turistic al României pentru 4 zile

Hotelul Roman Plaza, Hanu Ancuţei, Hotelul Bistriţa din Durău şi Innovation Travel organizează un infotrip cu jurnalişti şi agenţi de turism din România, Croaţia, Slovacia, Italia şi Republica Moldova Vineri, 16 iunie, la hotelul „Roman Plaza” din Roman va avea loc prima ediţie regională a „Romanian Travel Forum”, dedicată promovării turistice a Judeţului Neamţ

2017 se anunţă a fi un an turistic foarte bun atât pentru judeţul Neamţ în general, cât şi pentru hotelul Roman Plaza din municipiul Roman, pentru Hanu Ancuţei din Tupilaţi şi pentru hotelul Bistriţa din Durău, în particular. Hotelul Roman Plaza şi Hanu Ancuţei vor primi în acest an 4000 de turişti străini, dintre care o parte vor veni cu grupuri organizate. Majoritatea turiştilor străini vin din ţări precum Spania, Germania, Israel, Slovacia, Slovenia, Italia, Franţa, iar cele mai multe grupuri sosesc prin intermediul agenţiilor de turism, ne precizează Nuşa Chiriac, directorul general Roman Plaza – Hanu Ancuţei.

Municipiul Roman este un adevărat „hub” pentru regiune, deoarece de aici turiştii ajung uşor, în maxim două ore, în orice punct important al nordului Moldovei, fie Piatra Neamţ, Iaşi, Suceava sau zona istorică Bucovina. Turiştii străini petrec de obicei o zi în judeţul Neamţ, o zi în Iaşi şi o zi în Bucovina. De asemenea, municipiul Roman în particular şi judeţul Neamţ în general reprezintă o destinaţie de tranzit pentru turiştii care vizitează Delta Dunării şi apoi merg în Bucovina. De asemenea, hotelul „Bistriţa” din Durău este din ce în ce mai solicitat, atât de către turiştii români, cât şi de către cei străini.

Ca atare, Hotelul Roman Plaza, Hanu Ancuţei, Hotelul Bistriţa din Durău şi firma de promovare turistică şi evenimente Innovation Travel organizează un infotrip cu 30 de jurnalişti, bloggeri şi agenţi de turism din România, Croaţia, Slovacia, Italia şi Republica Moldova, în perioada 15-18 iunie.

Pe 16 iunie, între orele 10.00 şi 12.00, hotelul „Roman Plaza” din Roman va fi gazda primei ediţii regionale a Romanian Travel Forum. Innovation Travel a organizat 5 editii ale acestui forum în Bucuresti, în perioada 2014-2017. La acest eveniment vor fi prezenţi jurnalişti străini (Giacomo Glaviano – preşedintele FIJET Italia, reprezentanţii FIJET Croaţia şi Slovacia), agenţii de turism din judetele Vrancea, Iaşi, Neamţ precum şi din Republica Moldova, Ştefan Baciu, preşedintele Clubului Presei de Turism – FIJET România.

Printre subiectele dezbătute se numără dezvoltarea turismului zonei de Nord-Est a României, cooperarea transfrontaliera cu Republica Moldova, turismul ecumenic, turismul rural din Regiunea N-E (Suceava şi Neamţ), circuitele cultural, promovarea regiunii N-E prin presa de turism, infrastructura de transport a Regiunii N-E.

Articolul anterior

Controale la casele de amanet, magazinele de bijuterii și sălile cu ”păcănele”

Articolul următor

Noi demersuri pentru repararea drumului de intrare în Piatra-Neamț din zona Ursuleți

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *