NewsAllert :

Mugur Cozmanciuc: ”Guvernul a asigurat fondurile pentru angajații DGASPC. Ionel Arsene să explice ce a făcut cu banii!”

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

Președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu: ”Nu mergem în alianță dacă nu suntem considerați parteneri!”

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

Situația COVID-19 în Neamț, vineri – 16 octombrie! Vești bune și vești rele de la DSP Neamț!

PNL-USRPLUS-PRO România – noua majoritate politică în Neamț! Declarații importante ale celor 3 lideri! (video)

Anunțul anului în politica din Neamț! Conferință comună PNL – USRPLUS – PRO România! PSD și Arsene stau în opoziție 4 ani!

Un polițist în vârstă de 46 ani, din Neamț, a fost găsit mort în apartamentul său

A ”parcat” mașina într-un stâlp din curtea R.A.R. Neamț

Proteste la DGASPC Neamț: ”Sute de copii vor rămâne fără hrană și căldură. Angajații nu și-au primit salariile!”

Poliția explică modul de producere al accidentului de la Dragomirești care a declanșat Planul Roșu de Intervenție

  • 21 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Jurnaliști de investigație din Iași: ”Comision de 3 milioane euro la Spitalul Covid. Popa si Arsene au batut palma”

Jurnaliștii de la dezvaluirea.ro au prezentat, miercuri, 23 septembrie 2020, informatii incendiare în ceea ce privește spitalul COVID nefuncțional de la Lețcani – Iași, la care Consiliul Județean Neamț a plătit din banii nemțenilor 3,2 milioane euro.

Potrivit jurnaliștilor, suma plătită firmei din Turcia a fost cu 3 milioane de euro mai mare decât aceasta ceruse inițial! Cam cât au achitat nemțenii prin decizia luată de consilierii PSD-ALDE-PMP la solicitarea lui Ionel Arsene.

” Publicăm astăzi rezultatele unei investigații jurnalistice care arată că cele două consilii județene care au cumpărat spitalul modular Covid de la Lețcani, Consiliul Județean Iași și Consiliul Județean Neamț au plătit firmei turce Global LLC cu 3 milioane de euro mai mult decât aceasta ceruse inițial. Oferta inițială a firmei turce fost de 10,2 milioane euro iar în final contractul a fost încheiat pentru 13,2 milioane euro. Totul s-a realizat printr-un intermediar pe nume Vladimir Evtodiev, un cetățean din Transnistria. Mai mult decât atât, documentele pe care le deținem arată că firma turcă a fost selectată cu cel puțin o săptămână înainte de organizarea ”licitației” chiar de acest personaj cheie pe nume Vladimir Evtodiev, proprietar al firmei Marsal SRL din Vaslui”, spun jurnaliștii de la dezvaluirea.ro

Aceștia se întreabă dacă serviciile secrete românesti stiu ca spitalul modular Covid de la Letcani, spital NATO cu o valoare de 13,2 milioane euro, a fost livrat printr-un intermediar cu origini dintr-o zona controlata de Rusia din Republica Moldova si anume Transnistria.

”Si numele sau este de origini rusesti, personajul nostru cheie se numeste Vladimir Evtodiev si detine firma Marsal SRL din Vaslui. Mai mult, in conditiile in care s-a facut deja public faptul ca DNA a demarat o investigatie cu privire la aceasta achizitie, procurorii stiu ca cele doua consilii judetene au platit firmei turce SDI Global LLC cu 3 milioane euro mai mult decat aceasta ceruse initial? Sa precizam ca din suma totala de 13,2 milioane euro, Consiliul Judetean Iasi contribuie cu 10 milioane euro iar Consiliul Judetean Neamt asigura diferenta de 3,2 milioane euro. Achizitia s-a facut prin Asociatia Euronest o entitate din subordinea Consiliului Judetean Iasi”, au dezvăluit jurnaliștii.

Întreaga anchetă jurnalistică poate fi citită aici

Readucem aminte și faptul că în urmă cu circa 2 luni de zile, turcii de la firma care au câștigat contractul au reclamat că 2 persoane din România au venit și au cerut ȘPAGĂ pentru a derula contractul. Interesant este că nici turcii nu ar fi dat șpaga la momentul respectiv, dar nici contractul nu s-a derulat la timp, ci cu o întârziere de peste 3 luni!

NU AU CERUT NICI AUTORIZAȚIE ISU

În ceea ce privește modul în care au fost alipite containerele pentru a forma spitalul COVID de 13,2 milioane euro, un alt fapt ciudat iese la iveală.

Nici până la această dată, reprezentanții CJ Neamț și CJ Iași nu au solicitat, prin Spitalul ”Sf Cuvioasa Parascheva” emiterea unui aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Din informațiile noastre nu există nici aviz de mediu, având în vedere că apele menajere vor fi încărcate bacteriologic.

Îmi exprim mâhnirea față de declarațiile făcute astăzi de dl. Maricel Popa. Așa cum am declarat anterior (a se vedea declarația mea din 10 septembrie) exprim angajamentul instituțiilor aflate în coordonarea Instituției Prefectului – Județul Iași de a sprijini activ și constant echipa managerială a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” în vederea operaționalizării unității „Spital Mobil/Modular din containere de logistică medical (250 paturi) pentru diagnostic și tratament pentru combaterea răspândirii Covid-19 la nivelul Regiunii Nord-Est”. Toți conducătorii instituțiilor avizatoare au instrucțiuni clare de a face cu celeritate demersurile necesare. Astfel s-a emis autorizația de către DSP Iași.

Din păcate, până astăzi, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași nu s-a depus documentația tehnică necesară în vederea evaluării  necesității avizării/autorizării din punctul de vedere al securității la incendiu. De asemenea Agenția pentru Protecția Mediului Iași a demarat de îndată după primirea memoriului de prezentare, respectiv în data de 18.09.2020, procedura prevăzută de Legea 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului în vederea emiterii acordului de mediu. Reafirm faptul că  Instituția Prefectului este la dispoziția echipei de implementare a acestui proiect cu tot suportul necesar. Fiecare zi de întârziere poate să însemne afectarea sănătății unor oameni sau chiar pierderi de vieți omenești”, a declarat prefectul județului IAȘI.

Așadar, construcția de la Lețcani unde au fost îngropate 3,2 milioane euro din banii LOCUITORILOR JUDEȚULUI NEAMȚ nu poate fi autorizată. Iar acest lucru se știa încă de la început!

Unde și de ce s-au dus banii nemțenilor într-un contract cel puțin dubios? Poate instituțiile statului vor răspunde la această întrebare!

Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs: președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a inaugurat de 2 (două) ori Spitalul COVID de la Iași, dar acesta tot nu funcționează! Și acolo sunt banii dumneavoastră.

Fapte, nu vorbe!

Articolul anterior

TOP 5 obiecte utile pe care trebuie sa le ofere nasii unui nou-nascut

Articolul următor

Dragoș Chitic: Sunt trei elemente fundamentale pe care le-am realizat în actualul mandat de primar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *