NewsAllert :

George Lazăr: Investiţii PNL de peste 100 milioane euro la Piatra-Neamţ

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, prezent la semnarea contractului de construire a noului SJU Piatra-Neamţ

Traficanţi de droguri din Târgu Neamţ, reţinuţi de procurorii anti-mafia

Protest al angajaţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului, împotriva discriminării salariale

Primăria Piatra-Neamț vă invită la o expoziție unică de dinozauri animatronici

Un şofer beat a fost rănit după ce a intrat cu maşina într-un mal de pământ la Săvineşti

Florentina Luca-Moise spune STOP risipei: „Multe lucruri pe care ne grăbim să le aruncăm pot primi o nouă viață”

George Lazăr (PNL): Ca preşedinte al CJ Neamţ am în vedere construirea unui drum expres între Piatra-Neamţ şi Târgu Neamţ, cu conectare în Autostrada A8

Deputatul Oana Bulai (PSD Neamţ) a adus o pată de culoare autentică în Parlament! Zeci de ii pe holurile Camerei Deputaţilor!

Crimă la Roznov! Bărbat înjunghiat mortal de o tânără în urma unui conflict!

Doi răniți după ce s-au răsturnat cu mașina pe axialul spre Durău

George Lazăr (PNL Neamț): Am văzut performanța sistemului medical de la Oradea! O vom aduce și în Neamț!

Două minore, grav accidentate de o căruță, la Roznov. Căruțașul era beat.

Daniel Vasilică Harpa (PSD): Ca preşedinte al Consiliului Judeţean îmi propun să legăm judeţul Neamţ de autostrăzile A7 şi A7

Deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ) a votat măsuri drastice împotriva şoferilor beţi sau drogaţi

18 mai 2024

ISSN 2457 - 3973

Justiția confirmă dreptul USR Roman de a participa la alegeri

USR a câștigat, astăzi, prin decizia Tribunalului Neamț, dreptul de a participa la alegerile locale din data de 9 iunie în municipiul Roman. ​Romașcanii îl vor găsi pe Cosmin Ancuța pe buletinul de vot pentru alegerea primarului și echipa USR Roman pe buletinul de vot pentru Consiliul Local.

Încercarea penibilă a PNL de a scoate USR din alegeri a fost infirmată de instanță. După ce reprezentantul PNL în Biroul Electoral a votat împotriva admiterii candidaturilor USR Roman pentru funcția de primar și pentru funcțiile de consilieri locali, peneliștii au apelat la un interpus pentru a elimina USR din competiția electorală.

​“Ne-au contestat candidaturile la Roman pentru că le este frică. Au simțit că romașcanii s-au săturat de ei și că vor să aleagă USR, adică o alternativă REALĂ la administrațiile peneliste dezastruoase din ultimii ani, care au făcut din Roman un oraș fără servicii esențiale și fără speranță. Au vrut să ne blocheze peste tot pentru că simt că le fuge pământul de sub picioare și că oamenii cinstiți s-au săturat de ei. Dar justiția ne-a dat dreptate. Pentru că noi, spre deosebire de ei, am strâns semnăturile în stradă. Zi de zi. Noi am discutat cu fiecare romașcan pentru fiecare semnătură. Oamenii care au semnat cu noi ȘTIU că au semnat pe acele liste și știu și de ce au făcut-o: ca membrii USR Roman să poată participa la alegeri. Dragi romașcani, vă mulțumim pentru fiecare semnătură de susținere. Vom fi pe buletinele de vot și ne veți putea alege, a declarat Cosmin Ancuța, candidatul USR pentru funcția de primar al municipiului Roman.

​Municipiul Roman nu este singura localitate din țară în care PNL a contestat candidaturile USR și ale Alianței Dreapta Unită.

Într-un mod josnic, complet antidemocratic, PNL  se folosește de tertipuri pentru a scoate din cursa electorală oameni cinstiți, care reprezintă șansa schimbării și a modernizării pentru localitățile lor, așa cum s-a întâmplat, spre exemplu, la Dragomirești Vale, în județul Ilfov. Ceea ce s-a întâmplat la Roman confirmă faptul că PNL a devenit un partid care iubește dictatura. Pentru că au luat măsuri împotriva cetățenilor – atât pe plan local, cât și în cadrul guvernării -, membrilor PNL le este frică de competiție și încearcă să o elimine cu orice preț. Dar romașcanii nu au uitat cine i-a vândut către ApaServ și că acum ei plătesc cu vârf și îndesat fără a avea vreo vină, stând fără apă și, culmea, plătind unul dintre cele mai mari prețuri din țară pentru acest serviciu, a precizat deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

​Hotărârea Tribunalului Neamț este definitivă.

Articolul anterior

Sinucidere în Neamţ, în Sâmbăta Mare. S-a aruncat în faţa trenului de pe pasarelă.

Articolul următor

Incendiu la o brutărie din Grumăzeşti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular