ISSN 2457 - 3973

Laurențiu Leoreanu (PNL): ”Interesul cetățenilor și dezvoltarea zonei pe care o reprezint – în centrul activității mele!”

”Interesul cetățenilor și dezvoltarea zonei pe care o reprezint sunt în centrul activității mele”, a declarat, sâmbătă, deputatul Laurențiu Dan Leoreanu, vicepreședinte la nivel național al PNL.
Leoreanu a precizat că activitatea sa ca primar al municipiului Roman, între anii 2008-2016, dar și ca membru în Parlamentul României începând din 2016, demonstrează aceste lucruri.
”Activitatea mea parlamentară și de reprezentare s-a concretizat și în încrederea colegilor parlamentari care m-au investit în funcția de Chestor al Camerei Deputaților, o poziție pe cât de onorantă, pe atât de solicitantă și implicativă! De asemenea, sunt unul dintre cei mai activi deputați, cu 162 luări de cuvânt în plen, 114 propuneri legislative, din care – până acum – 21 au devenit legi / 45 de interpelări și 25 de moțiuni depuse. Totodată, am participat la peste 7500 de minute de dezbateri în mass-media națională și locală, fiind unul dintre primii comunicatori ai Partidului Național Liberal”, a subliniat Laurențiu Dan Leoreanu.
Parlamentarul liberal a explicat că unul dintre principiile după care și-a ghideat întreaga activitate este – ”O bună reprezentare la nivel național, face ca lucrurile să se miște la nivel local!”
”Astfel, printr-o bună relație construită cu forurile decidente, am reușit deblocarea unor proiecte importante pentru municipiul Roman, zona metropolitană și pentru județul Neamț. O parte sunt deja finalizate, iar altele urmează pașii necesari implementării propriu-zise! Doresc să amintesc doar câteva:
* refacerea integrală a covorului asfaltic pe sectorul din E85 care traversează județul Neamț, inclusiv tronsonul de pe raza municipiul Roman, precum și pe strada Bogdan Dragoș, din fonduri guvernamentale.
* obținerea de fonduri suplimentare pentru comunitățile locale, prin rectificări bugetare la nivel guvernamental, necesare atât pentru investițiile curente, cât și în lupta cu pandemia de COVID19.
*deblocarea proiectului de renovare a ”Casei Celibidache”, aflat acum în etapa de licitație pentru proiectarea și execuția propriu-zisă.
*deblocarea și reactualizarea proiectelor de interes în zonă – digul de pe râul Siret, dinspre localitatea Gâdinți și Faleza pe râul Moldova, pe aria localității Roman.
*introducerea zonei Roman în Strategia de Dezvoltare Națională, cu statutul de nod logistic, astfel încât firmele care vor analiza acest document să înțeleagă importanța acestei zone, atractivă pentru investiții.
Din punct de vedere legislativ am acționat și voi continua demersurile pentru:
* Obținerea de facilități, prin legislația muncii, pentru stimularea angajării persoanelor de peste 45 de ani, precum și pentru specializarea acestora la noile condiții de pe piața muncii, cu fonduri de la bugetul de stat, pentru a stabiliza și securiza locurile de muncă.
* Depolitizarea cât mai urgentă a instituțiilor naționale, cum ar fi Avocatul Poporului și Curtea Constituțională. Nu avem nevoie de politruci în aceste instituții, ci de personalități cu adevărat competente, nealiniate intereselor de partid.
*Eliminarea traseismului politic prin introducerea de restricții și la nivel parlamentar, precum a nivelul primarilor, consiliilor județene și locale, astfel încât, dacă un parlamentar schimbă partidul să își piardă mandatul.
*Reducerea accesului minorilor la informații periculoase în mediul on-line (sexuale,violente, etc.), care pot periclita buna dezvoltare din punct de vedere psihologic al copiilor.
Deputatul Laurențiu Leoreanu a spus că va continua lupta începută pentru construirea de autostrăzi în Moldova.
”La fel, am inițiat proiectul de reluare al construirii canalului „Siret- Bărăgan”, care va avea trei funcții – de supapă de refulare în situații de inundații, sursă pentru irigarea zonelor adiacente, precum și axă de transport mărfuri, mai ieftin și mai eficient. Totodată, sunt unul dintre susținătorii proiectului de construire al Spitalului regional Iași, menit să deservească zona Moldovei, la standarde moderne ale actului medical, proiect care a intrat în zona de interes guvernamentală, contractul de finanțare cu Comisia Europeană fiind încheiat, iar în prezent se realizează documentația tehnică. Revenind la realitatea locală, voi susține în următorul mandat, realizarea unei centuri ocolitoare pentru municipiul Roman, în regim de autostradă, componentă a viitoarei rute A7, care va traversa Moldova de la nord la sud. Decizia e a dumneavoastră, cei care puteți pune în balanță activitatea mea, capacitățile mele de reprezentare și pe cele ale contracandidaților de la alte partide. Încrederea în mine, înseamnă un vot pentru Partidul Național Liberal – pe data de 6 decembrie! Încrederea voastră! Vocea mea! Lupta noastră!”, a conchis deputatul liberal Laurențiu Dan Leoreanu.

Articolul anterior

Producătorii locali contează. USRPLUS are soluții pentru ei

Articolul următor

A venit rezultatul testului COVID-19 pentru Draga Olteanu Matei. Iată cum se simte îndrăgita actriță.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *