ISSN 2457 - 3973

Legătura pe care premierul desemnat Sevil Shhaideh o are cu județul Neamț!

Social-democrata Sevil Shhaideh, care a fost propusă de PSD pentru funcția de prim-ministru, este în prezent consilier la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Prima legătură între Sevil Shhaideh şi județul Neamț a fost realizată în iulie 2015 de preşedintele PSD Neamț, Ionel Arsene, la acea vreme deputat. Sevil Shhaideh era ministrul Dezvoltării Regionale şi a semnat la solicitarea lui Ionel Arsene alocarea celor 17,5 milioane lei pentru reconstrucția Pieței Centrale a municipiului Piatra Neamț, distrusă de incendiu.

“Locuitorii municipiului Piatra Neamț au primit astăzi o veste bună din partea Guvernului României. Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, doamna Sevil Shhaideh, a semnat ordinul de ministru pentru construirea Pieței Centrale Agro-Alimentare din Piatra Neamț. În acest fel, Piața Centrală distrusă în totalitate în urma incendiului de anul trecut va fi reconstruită cu bani de la Guvernul României. Este un anunț pe care atât locuitorii municipiului Piatra Neamț, cât și comercianții din Piața Centrală îl așteptau de un an de zile. ionel-arsene-3Mă bucur pentru faptul că pietrenii vor beneficia din nou de un loc de unde își pot procura alimentele, însă în mod deosebit pentru comercianţii care se pot întoarce la standurile pe care le aveau în piaţă și își pot relua activitatea. Vreau să le mulțumesc doamnei ministru Shhaideh și colegilor săi că au înțeles importanța acestui proiect pentru Piatra Neamț. Mă bucur că eforturile mele și ale colegilor mei au fost încununate de succes”, spunea la acea vreme, preşedintele PSD Neamț, Ionel Arsene. 

Ca atare, dacă Sevil Shhaideh va deveni premier, nu ar fi exclus să o vedem la inaugurarea Pieței Centrale, anul viitor.

Tot din pixul ei de ministru şi la solicitarea lui Ionel Arsene au fost alocate pe OG 28 peste 120 de milioane de euro pentru finanțare pe apă, canal, drumuri, primării, şcoli sau grădinițe.

Asta denotă relația apropiată pe care liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, o are cu Sevil Shhaideh încă de atunci.

În ultima ei declarație de avere, postată pe site-ul MDRAP, figurează un apartament în Constanța și trei apartamente în Siria, conturi și depozite bancare în valoare de 423.817 lei și 167.004 lei, un împrumut acordat în nume personal de 20.000 de euro, dar și un credit la bancă în valoare de 60.000 de lei.

Conform ultimei declarații de interese de pe site-ul ministerului, ea are calitatea de acționar cu cupon gratuit la societatea Coremar, precum și la o firmă care a fost radiată (SC Rosyr International SRL). Sevil Shhaideh este și vicepreședinte la Asociația Dispeceratul Civic, din București.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat miercuri, la finalul consultărilor cu șeful statului, că propunerea de prim-ministru susținută de PSD și ALDE este social-democrata Sevil Shhaideh. Aceasta a fost secretar de stat în MDRAP și a deținut funcția de ministru al Dezvoltării din mai 2015 până în noiembrie același an.

Articolul anterior

Urșii care dau iama prin gospodării, au intrat în ședința Prefecturii Neamț

Articolul următor

Președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, a fost ales în Biroul permanent al Camerei Deputaților!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *