ISSN 2457 - 3973

Locuitorii din Piatra Neamţ au ocazia să arate că le pasă! Acţiune de susţinere a doctoriţei Camelia Smicală! Opriţi abuzurile statului finlandez împotriva unei mame cu 3 copii!

Drama doctoriţei Camelia Smicală şi a celor trei copii ai săi pare să nu sensibilizeze pe nimeni dintre cei care se află în structurile centrale de conducere.

Doi consilieri locali ai ALDE îi dau o lecţie propriului ministru, Teodor Meleşcanu (Ministerul Afacerilor Externe) care nu a avut nici o reacţie faţă de suferinţa unei mame abuzată de statul finlandez.

Condamnată la închisoare, cu dreptul interzis de a profesa medicina şi, mai ales, cu doi copii luaţi de lângă ea şi internaţi SEPARAT în centre de plasament, Camelia Smicală a ajuns dincolo de capătul puterilor.

Într-un gest disperat, mama ei a ieşit, marţi, în stradă, pentru a protesta de una singură împotriva a ceea ce i se întâmplă fiicei ei.

Doi consilieri locali – Cristian Tihenea şi Cătălin Misăilă – nu au rămas indiferenţi şi au făcut ceea ce s-a putut imediat. Au organizat o mişcare de stradă, un protest, la care sunt invitaţi să participe toţi locuitorii municipiului Piatra Neamţ, şi nu numai.

Sâmbătă, de la ora 18.00, cei care încă simt româneşte, cei care nu mai vor ca românii să fie trataţi de ”occidentali” ca fiind de mâna a şaptea, cei care vor să întindă o mână de ajutor unei mame disperate, sunt invitaţi să vină la Turnul lui Ştefan cel Mare, de unde se va pleca într-un marş al tăcerii pe binecunoscutul traseu Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotelul Ceahlău.

Publicaţia newsallert.ro îi felicită pe cei doi consilieri pentru iniţiativă dar mai ales îi roagă pe toţi pietrenii şi nemţenii să facă un minim dar esenţial efort de solidaritate pentru doctoriţa Camelia Smicală şi familia acesteia.

Drama femeii a început după ce, recăsătorită în Finlanda cu un om de afaceri de acolo, a început să fie bătută de acesta. A divorţat şi a cerut un ordin de restricţie pentru ea, fiica ei (acum de 16 ani dintr-o căsătorie anterioară) şi cei doi copii minori pe care îi are de pe urma mariajului cu cetăţeanul finlandez. În primă fază a primit o locuinţă cu adresă protejată dar în urma unor malversaţiuni, statul finlandez i-a luat cei doi copii, în anul 2015, pe motiv că vrea să se repatrieze în România. Minorii au ajuns în grija tatălului însă nu pentru multă vreme deoarece bărbatul îi bătea constant. Statul finlandez a decis, după ce a mutat copiii într-un centru de plasament, să îi dea din nou în grija mamei însă nu această situaţie nu a durat foarte mult. Însă de această dată, copiii au fost despărţiţi şi mutaţi în centre de plasament diferite.

Între timp, doctoriţa Smicală a fost condamnată la 6 luni de închisoare pentru că, în 2015, când autorităţile au venit să îi ia copiii, aceasta ar fi fost violentă cu o parte din reprezentanţii statului.

De asemenea, femeii i-a fost interzis dreptul de a profesa ca medic şi practic a rămas şi fără surse de venit, astfel că statul finlandez poate argumenta mai uşor că nu are cu ce să îşi întreţină copiii.

Aşadar, seria abuzurilor împotriva doctoriţei Smicală şi a copiilor acesteia continuă iar nemţenii pot face un prim pas, decisiv, de a stopa această dramă!

Sâmbătă, ora 18.00, în faţa Turnului lui Ştefan cel Mare.

Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!

Read Previous

Librăria ”Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț se închide după 50 de ani de activitate

Read Next

Preşedintele Ionel Arsene, inspecţie la lucrările pe drumul Bicaz- Lacu Roşu – Gheorgheni! ”Este un drum prioritar, am insistat să fie tratat cu prioritate!”

One Comment

  • Pai stiti tot ce s-a intamplat acolo? Pare ca informatiile vin doar de la doamna doctor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *