Lovitură pentru PSD Neamț! Un consilier județean a fost arestat! •

ISSN 2457 - 3973

Lovitură pentru PSD Neamț! Un consilier județean a fost arestat!

Consilierul județean PSD Neamț Vasile Baciu (fost primar al comunei Horia) a fost arestat, joi, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Bacău. Instanța a respins apelul făcut de fostul edil în urma unei condamnări primite de Judecătoria Roman.

Curtea de Apel Bacău a decis, conform minutei postată pe site:

”Solutia pe scurt: Decizia nr. 1388 În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b C .p .p respinge ca nefondat apelul formulat de apelantul – inculpat Baciu Vasile împotriva sentinţei penale nr. 215/05.04.2019 pronunţată de Judecătoria Roman în dosarul nr. 7573/291/2017. În conformitate cu dispoziţiile art. 275 al. 2 Cod procedură penală obligă apelantul – inculpat să plătească statului 200 lei cheltuieli judiciare. În temeiul art. 29 din Legea 47/1992 admite cererea formulată de apelantul – inculpat Baciu Vasile privind sesizarea Curţii Constituţionale pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art. 301 al. 1 Cod penal. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la soluţionarea excepţiei menţionate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19.12.2019.
Document: Hotarâre 1388/2019 19.12.2019”

Vasile Baciu a suferit o primă condamnare cu suspendare pentru fals și uz de fals la 2 ani de închisoare dar cu un termen de încercare de 4 ani.

A doua condamnare a venit anul acesta după ce Vasile Baciu ar fi concesionat, ca primar, o suprafață de pășune către firma fiului său. Judecătorii romașcani au constatat că Vasile Baciu se află în perioada de încercare astfel că au desființat prima decizie de închisoare cu suspendare și au aplicat un spor de pedeapsă de un an și 10 luni. Astfel a rezultat o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani și 10 luni, cu executare.

Vasile Baciu a făcut apel la această sentință iar dosarul s-a judecat la Curtea de Apel Bacău. Joi, 19 decembrie 2019, judecătorii băcăuani au respins apelul formulat și au păstrat sentința dată de magistrații din Roman.

Vasile Baciu a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău.

Locul său în Consiliul Județean Neamț nu va fi luat de nimeni din partea PSD Neamț pentru că lista supleanților a ajuns demult la final.

Articolul anterior

Apa dură: un pericol pentru sănătatea ta și pentru electrocasnicele tale!

Articolul următor

Cozmanciuc (PNL Neamț): Bugetul pe 2020 asigură creșterea salariilor, pensiilor și investițiilor pentru Autostrada Unirii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular