ISSN 2457 - 3973

Luni reîncep lucrările la podul de la Preluca! Au evitat iritarea șoferilor în ziua votului?

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, structură aflată în subordinea Guvernului, prin CNADR, va reîncepe lucrările la podul de la Preluca, pe drumul național DN15.

Lucrările vor începe luni, 27 mai, și se vor termica când va da Dumnezeu. Spunem asta pentru că un pod de câțiva zeci de metri nu a fost terminat nici după aproape un an de zile de la începerea lucrărilor (iulie 2018).

Au fost luni de zile în care nimeni nu a clintit nimic la podul de la Preluca. În tot acest timp s-au promis proiecte și mai mărețe: autostrăzi, spitale, școli, etc. Dar un pod nu a fost terminat nici într-un an!

Interesant este faptul că lucrările încep la o zi distanță după alegerile europarlamentare, probabil ca să nu apară o iritare în rândul alegătorilor. Evident, începând de mâine – dar mai cu seamă în week-end – se vor forma cozi interminabile în zona podului. Dacă asta s-ar fi întâmplat ieri și astăzi, probabil că votul ar fi fost influențat de cei nemulțumiți!

Iată ce anunță DRDP Iași:

DRDP Iași informează conducătorii auto că, începând cu data de luni, 27 mai 2019, se vor relua lucrările la podul de pe DN15, km 302+570, peste pârâul Secu, între localitățile Vaduri și Preluca (județul Neamț). Lucrările sunt executate de SC C-ON Trust Engineering SRL Bacău, sub supravegherea DRDP Iași. În conformitate cu proiectul aprobat, se va efectua îndepărtarea straturilor asfaltice şi refacerea căii de rulare pe partea stângă (aval) a podului. Având în vedere normele tehnice în vigoare şi proprietăţile materialelor utilizate, lucrările vor dura 36 de zile, în funcţie de condiţiile atmosferice. Durata este determinată în special de timpul de întărire a betonului din placa de suprabetonare (28 de zile). Mai menționăm că, în această perioadă, au fost efectuate o serie de încercări pe structura podului, solicitate de către Inspecția de Stat în Construcții. Odată cu reluarea lucrărilor, circulaţia pe acest obiectiv se va efectua pe o singură bandă, alternativ, pe ambele sensuri. Traficul în zonă va fi semnalizat corespunzător şi semaforizat, pentru un nivel maxim de siguranţă şi confort. Cu această ocazie, DRDP Iași face apel la înțelegere din partea conducătorilor auto pentru disconfortul creat în trafic, cu recomandarea de a circula cu atenție și cu respectarea semnalizării impuse în zona afectată de lucrări.

foto: tvmneamt

Articolul anterior

Liviu Harbuz: ”Îmi dau lacrimile când văd câți oameni ies la vot!”

Articolul următor

APASERV opreşte apa luni în aproape tot municipiul Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *