ISSN 2457 - 3973

Magazinul Kaufland din Precista, deschis FĂRĂ AUTORIZAȚIE DE FUNCȚIONARE! (foto-galerie)

În total dispreț față de lege, reprezentanții magazinului Kaufland au deschis super-marketul din cartierul Precista fără a deține autorizație de funcționare. O spun reprezentanții Poliției Locale Piatra-Neamț, într-un comunicat de presă, care au efectuat un control joi, 28 ianuarie, chiar în ziua inaugurării.

”Lucrătorii Poliției Locale Piatra Neamț – Compartiment Activități Comerciale au efectuat un control tematic la magazinul Kaufland, puctul de lucru situat pe strada Bistriței numărul 2, din municipiul Piatra Neamț, unde au constatat că acesta a fost deschis fără a deține autorizațiile necesare pentru desfășurarea exercițiului comercial, în condițiile prevăzute de lege. Din acest motiv, polițiștii locali au sancționat operatorul economic în cauză cu amendă în valoare de 3.000 de lei și suspendarea activității până la data autorizării, conform art. 73, pct.1, lit. (c) din O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor și a serviciilor de piață”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Locale.

În ciuda faptului că a fost somat să suspende activitatea, magazinul funcționa – la câteva ore de la controlul Poliției Locale – de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Care ar fi fost consecințele dacă în această situație se afla un amărât de comerciant? Dosar penal, probabil, o amendă uriașă – cel puțin!

Dincolo de faptul că nu are autorizație de funcționare, perimetrul magazinului Kaufland din Precista este în continuare un șantier, după cum se vede în fotografiile de mai jos.

Mai mult, pe toată perioadă construirii magazinului, firma care a executat lucrarea și-a bătut pur și simplu joc de locuitorii de la blocurile din zonă.

Praful rezultat din urma dărămării fostelor construcții a intrat, zilnic, în locuințele oamenilor. Nimeni de la Garda de Mediu sau Agenția de Protecție a Mediului nu a văzut acest lucru, deși au existat numeroase plângeri.

Carosabilul a fost de asemenea încărcat cu noroi de la camioanele care cărau molozul. Din nou, nimeni nu a văzut acest lucru.

Miercuri, cu o zi înainte de inaugurarea magazinului, muncitorii spălau cu apă doar strada care se află pe proprietatea magazinului. Străzile din jur care aparțin de domeniul public au în continuare noroi și praf.

Iată și câteva fotografii realizate joi, 28 ianuarie 2021, la ora 17.00:

Articolul anterior

Copilul rănit în explozia provocată de tată la Piatra-Neamț, internat la Terapie Intensivă în Iași

Articolul următor

Nu te aștepta să câștigi rapid mii de euro din videochat! Iată CE trebuie să știi înainte de a te angaja ca model!

3 Commentarii

  • și la toate problemele cauzate locuitorilor din apropiere se adaugă și faptul că, locația se află foarte aproape de blocurile cu locuințe ale oamenilor. Cei de la urbanism nu au văzut că nu sunt respectate anumite reguli???Primăria nu s-a autosesizat ținând cont de numărul mare de plângeri ale oamenilor? Sunt abateri grave vizibile chiar și pentru necunoscători.

  • […] <<În ciuda faptului că a fost somat să suspende activitatea, magazinul funcționa – la câteva ore de la controlul Poliției Locale – de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Care ar fi fost consecințele dacă în această situație se afla un amărât de comerciant? Dosar penal, probabil, o amendă uriașă – cel puțin! Dincolo de faptul că nu are autorizație de funcționare, perimetrul magazinului Kaufland din Precista este în continuare un șantier, după cum se vede în fotografiile de mai jos>>, spune jurnalistul Gabriel Apetrii pe siteul newsallert.ro. […]

  • Piatra Neamț, oraș comercial! Ce turism, fraților? Ce dezvoltare?
    Cred că deja suntem cetățenii cu cele mai multe rafturi pe cap de locuitor. Sau cărucioare, sau case de marcat….
    În zona gării se putea face o mare parcare pentru autocare, dacă tot ne kkm pe noi că trăim într-un oraș de interes turistic. De la gară până în centru – 15 minute pe jos. De la gară, la doi pași, telegondala mult lăudată.
    S-a umplut orașul de supermarketuri, mulțumită unor băieți deștepți care au jucat alba-neagra cu terenuri. Sunt liberi?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *