ISSN 2457 - 3973

Magia Sărbătorilor – concert susținut de Grupul coral ”Extensio”

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, în parteneriat cu Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, vă invită marţi, 6 decembrie 2016, ora 17:00, la sala „Cupolă” a Bibliotecii judeţeane „G.T. Kirileanu”, să participaţi la „Magia sărbătorilor” – un concert susţinut de Grupul coral „Extensio”, dirijor conf. univ. dr. Kalló Ildikó.
În program, lucrări religioase şi colinde din creaţia românească şi universală.
Intrarea este liberă!
*
Grupul coral „Extensio” al Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, a luat fiinţă în februarie 2015 şi este alcătuit din studenţi, profesori şi absolvenţi ai specializărilor Pedagogie muzicală, respectiv Canto clasic. Obiectivul principal al grupului coral Extensio este de a cânta împreună, de a bucura publicul de minunata artă corală, fiind, de asemenea, un bun prilej de perfecţionare continuă şi de a practica muzica corală.
*
Dirijorul grupului, Kalló Ildikó, s-a născut în data de 30 septembrie 1970 la Cluj-Napoca. Este absolventă a Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca la următoarele specializări: Pedagogie muzicală (licenţă în 1996), Dirijat cor academic, clasa maestrului Florentin Mihăescu (licenţă în 1998), Canto clasic, clasa conf.dr. Anastasia Buruian, Departamentul Învăţământ la Distanţă (licenţă 2013). Urmează studii aprofundate la specializarea Stilistică dirijorală, sub îndrumarea maeştrilor Florentin Mihăescu şi Gheorghe Victor Dumănescu, susţinând disertaţia în anul 1999.

Articolul anterior

Se oprește apa în Săvinești, Roznov și Zănești

Articolul următor

”Mamă, te rog nu mă uita” – campanie de sensibilizare a părinților care și-au lăsat copiii în centrele de plasament din Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.